Incendiu Bamboo: Documentele necesare funcţionării sunt conform normelor, căile de evacuare au funcţionat, susţin avocaţii

INCENDIU BAMBOO. Avocaţii administratorilor clubului Bamboo susţin că acesta avea toate documentele necesare funcţionării, conform normelor legale, că au fost respectate toate reglementările privind căile de acces şi de evacuare şi că toate dotările în caz de incendiu au fost funcţionale, după cum demonstrează şi numărul mic de persoane care au necesitat îngrijiri medicale şi faptul că acestea nu au suferit răni grave.

21 ian. 2017, 06:16
Incendiu Bamboo: Documentele necesare funcţionării sunt conform normelor, căile de evacuare au funcţionat, susţin avocaţii

INCENDIU BAMBOO. ”Vrem să mulţumim echipelor de intervenţie. (…) Au fost limitate la maximum pagubele materiale”, au spus avocaţii, care au venit la clubul bamboo, care a fost mistuit de incendiu.

Aceştia au precizat că până la acest moment nu au fost date declaraţii, dar că administratrorii companiei vor merge la poliţie şi vor fi date declaraţii în acest caz. 

Ei au spus că în club au fost făcute lucrări în cursul anului trecut, când a avut loc şi o redeschidere a clubului.

”Acest club a respectat toate obligaţiile legale în ce priveşte căile de acces şi de evacuare. Toate dotările privind evacuarea au fost funcţionale”, au susţinut aceştia.

Citeşte şi: Incendiu puternic într-un club din Capitală, zeci de persoane au fost rănite. Bamboo a ars ca o torţă şi s-a prăbuşit

Avocaţii susţin că există toate documentele necesare funcţionării clubului conform normelor legale în vigoare şi că toate lucrările făcute în club sunt realizate potrivit reglementărilor legale.

Nu pot spune că nu avea autorizaţie. Multe documente erau în club, am cerut duplicate

Dumitru Bădrăgan, avocatul administratorului clubului Bamboo, spune că nu poate afirma că localul nu avea autorizaţie, că cea mai mare parte a documentelor probabil au fost distruse în incendiu, dar că a cerut duplicatele. El a precizat că administratorul se afla la spital pentru nişte investigaţii medicale şi că urmează să meargă la audieri.

”Noi am solicitat clienţilor toate documentele pe care le aveau. Foarte multe din documentele erau în incinta clubului şi bănuim că s-au pierdut, dar există duplicate şi i-am rugat pe cei care reprezintă societatea sp le prezinte organelor abilitate”, a declarat Dumitru Bădrăgan.

El a precizat că, în lipsa documentelor,  nu poate afirma că nu exista autorizaţia de funcţionare.

În privinţa audierilor, avocatul a spus: ”Din câte ştim, există invitaţie către Poliţia Capitalei şi aşteptăm să fim anunţati. Ştim că administratorul era la spital pentru nişte investigaţii medicale şi aşteptăm să fim contactaţi când se va deplasa la Poliţie”.

Avocatul a precizat că, deocamdată, organele abilitate nu au solicitat documente. El a spus că nu are cunoştinţă depre amenzi aplicate în cazul clubului. Avocatul a mai menţionat că se pare că incendiul a izbucnit într-o zonă în care nu erau clienţi, scrie News.ro.