INCENDIU CLUB BAMBOO, descoperire uluitoare după nenorocire: Clubul Bamboo nu avea autorizaţie de funcţionare, urma să fie amendat

INCENDIU CLUB BAMBOO. Viceprimarul Sectorului 2 Dan Cristian Popescu a declarat că Clubul Bamboo nu avea autorizaţie de funcţionare, iar în această lună urma să fie amendat. El a precizat însă că planul de acţiune la incendiu al clubului era avizat de ISU.

21 ian. 2017, 07:56
INCENDIU CLUB BAMBOO, descoperire uluitoare după nenorocire: Clubul Bamboo nu avea autorizaţie de funcţionare, urma să fie amendat

INCENDIU CLUB BAMBOO, 38 de persoane au ajuns la spital, jumătate cu ambulanţele, restul maşini propii. Dintre aceştia 27 sunt răniţi, arată ultimul bilanţ oficial. Peste 50 de ambulanţe şi maşini de pompieri au intervenit la faţa locului m la faţa locului, salvatorii nu exclud ca înăuntru să mai fie oameni. Mulţi s-au salvat sărând în piscina clubului, flăcările s-au extins pe 2.500 de metri pătraţi. Cea mai mare parte a clubului s-a prăbuşit. VEZI: Imagini revoltătoare. Ce au făcut patronii când au văzut că arde clubul

„Clubul nu avea autorizaţie de funcţionare şi autorizaţie de construcţie receptionată. Acesta este şi motivul pentru care nu avea autorizaţie de funcţionare”, a spus viceprimarul Sectorului 2 Dan Cristian Popescu , într-o intervenţie la Digi 24.

El a spus că nu ştia aceste lucruri, dar că s-a interesat sâmbătă dimineaţă. Popescu a precizat că acest club a fost amendat din acest motiv anul trecut, urma să fie din nou amendat în această lună şi urma să îi fie suspendată şi activitatea.

Viceprimarul a subliniat însă că ISU a avizat planul de acţiune în caz de incendiu al clubului Bamboo.

El a spus că clubul avea documentaţia pentru funcţionare, dar era incompletă. „Avea documentaţia depusă la noi, dar nu era completă. În luna ianuarie ar fi fost amendaţi, nu au ajuns la ei cei de la control”, a explicat Dan Cristian Popescu.

În opinia sa, „clubul a funcţionat cumva şi cu bunăvoinţa autorităţilor din trecut”. „Nu cred că au avut vreodată toate actele în regulă”, a mai spus el.

Primarul Sectorului 2, Mihai Mugur Toader, a declarat sâmbătă că, în a doua jumătate a anului trecut, Clubul Bamboo a fost amendat de primăria de sector, care are însă responsabiliatea de a emite autorizație doar pentru desfășurarea activităților de alimentație publică.

„În momentul de față, după ce au fost sancționați, dânșii au depus documentația pentru obținerea acestei autorizații, dar este incompletă la momentul actual și li s-a transmis să facă completările necesare. Au primit amenda în a doua parte a anului trecut. Din câte am înțeles, ei au documentația pentru autorizare ISU, au scenariul la incendiu, planul și tot ce trebuie”, a precizat edilul, pentru AGERPRES.

El a menționat că printre documentele care lipseau din dosarul depus se număra și recepția făcută în urma unei autorizații de construcție. Primarul a adăugat că a mai existat un club pe raza sectorului, a cărui activitate a fost oprită, deoarece nu respecta nici rigorile impuse de Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

„Am avut probleme și cu un alt club, unde a fost sistată și activitatea, a fost sigilat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. În momentul de față nu își mai desfășoară activitatea și sperăm ca toate aceste cluburi să intre în legalitate”, a spus el.

Avocaţii administratorilor clubului Bamboo susţin că acesta avea toate documentele necesare funcţionării, conform normelor legale, că au fost respectate toate reglementările privind căile de acces şi de evacuare şi că toate dotările în caz de incendiu au fost funcţionale, după cum demonstrează şi numărul mic de persoane care au necesitat îngrijiri medicale şi faptul că acestea nu au suferit răni grave.

„Vrem să mulţumim echipelor de intervenţie. (…) Au fost limitate la maximum pagubele materiale”, au spus avocaţii, care au venit la clubul Bamboo, care a fost mistuit de incendiu.

„Acest club a respectat toate obligaţiile legale în ce priveşte căile de acces şi de evacuare. Toate dotările privind evacuarea au fost funcţionale”, au susţinut aceştia.

Avocaţii susţin că există toate documentele necesare funcţionării clubului conform normelor legale în vigoare şi că toate lucrările făcute în club sunt realizate potrivit reglementărilor legale.

CITEŞTE PE ACEEAŞI TEMĂ:

Imagini revoltătoare. Ce au făcut patronii când au văzut că arde clubul

Oamenii fac mărturii cutremurătoare: Toată lumea s-a călcat în picioare. Am crezut că e un atentat ceva

Vedetă scăpată din infernul de la Bamboo: „Sunt încă şocată şi mă rog la Dumnezeu să nu existe victime”

INCENDIU BAMBOO: Dosar penal pentru distrugere. Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Seviciul Omoruri continuă ancheta

INCENDIU CLUB BAMBOO. Imagini şocante din timpul dezastrului, oameni salvaţi în ultima clipă

Clubul Bamboo a mai ars din temelii şi în 2005

Incendiu Bamboo: Documentele necesare funcţionării sunt conform normelor, căile de evacuare au funcţionat, susţin avocaţii

Incendiu puternic într-un club din Capitală, zeci de persoane au fost rănite. Bamboo a ars ca o torţă şi s-a prăbuşit