INCENDIU CLUB BAMBOO. Raluca Turcan: E o dramă să constatăm că nenorocirea de la Colectiv e repetabilă

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, consideră ''o dramă'' faptul că se constată că nenorocirea de la clubul Colectiv e repetabilă, făcând referire la incendiul de la Bamboo.

21 ian. 2017, 11:38
INCENDIU CLUB BAMBOO. Raluca Turcan: E o dramă să constatăm că nenorocirea de la Colectiv e repetabilă

„Legi cu fisuri, aplicate arbitrar sau neaplicate deloc! Vinovăția e a unei părți a statului român, fie din cauza ineficienței, fie din cauza corupției. Instituțiile românești, multe dintre ele, au moduri de funcționare anacronice, se pun în mișcare doar după o nenorocire sau după ce presa sesizează un derapaj. Care a fost primul instinct al statului după Colectiv? Strict o abordare de imagine — un val de controale și blocarea autorizațiilor. O parte a statului e complice, iar o altă parte a statului, prin medici și pompieri, salvează, atunci când poate și când nu e prea târziu”, a scris Turcan sâmbătă pe Facebook.

Citeşte şI: Incendiu puternic într-un club din Capitală, zeci de persoane au fost rănite. Bamboo a ars ca o torţă şi s-a prăbuşit

Ea a adăugat că modernizarea sistemului public, în sensul eficientizării lui, trebuie să fie o prioritate a oricărui Guvern.

„E o dramă să constatăm că nenorocirea de la Colectiv e repetabilă și că unele instituții doar constată și nu fac ce trebuie să împiedice ca o asemenea nenorocire să mai fie vreodată posibilă în România”, a adăugat ea.