INCENDIU COLECTIV. 31 de răniţi, internaţi în spitale, şase sunt în stare critică şi gravă

Un număr de 31 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv sunt internate miercuri în spitalele bucureștene, dintre acestea șase fiind în stare critică și gravă.

02 dec. 2015, 08:37
INCENDIU COLECTIV. 31 de răniţi, internaţi în spitale, şase sunt în stare critică şi gravă

Potrivit unui centralizator al Ministerului Sănătății, 30 de pacienți se află în unități medicale din străinătate.

În urma incendiului de la clubul Colectiv au murit 60 de persoane.

CITEŞTE ŞI Patronii clubului Colectiv află astăzi dacă vor fi eliberaţi din arestul preventiv

În urmă cu o lună, un incendiu cuprindea unul din cluburile populare ale Capitalei, într-o seară de vineri, la concertul unei trupe rock. Goodbye to Gravity îşi lansa un nou album în prezenţa mai multor prieteni, jurnalişti, fotografi, altor muzicieni şi a sute de fani. Show-ul a inclus artificii, iar unul dintre stâlpii din apropierea scenei a luat foc, flăcările extinzându-se rapid la tavanul localului, ambele fiind acoperite cu burete de antifonare care nu era ignifug.

Deşi, iniţial, oamenii s-au îndreptat spre ieşire în ordine, la scurt timp s-a instalat panica şi haosul, după ce ieşirea s-a blocat din cauza celor care au căzut intoxicaţi.

Autorităţile au anunţat atunci 26 de morţi. O altă victimă a murit în drum spre spital. Dintre cei 172 de răniţi care au ajuns la spital, au fost internaţi 147, aproape 100 fiind în stare critică şi gravă. La o lună după incendiu, numărul morţilor a ajuns la 60.