INCENDIU COLECTIV. Ce OTRĂVURI au inhalat victimele tragediei. Cum este afectat organismul de aceste TOXINE

INCENDIU COLECTIV. Medicii fac un apel de urgenţă către cei care au fost martorii tragediei din clubul Colectiv şi au reuşit să scape nevătămaţi. Aceştia trebuie să îşi facă analizele medicale. Legiştii avertizează că efectele substanţelor toxice din incendiu se pot simţi pe termen lung, informează România TV.

11 nov. 2015, 07:35
INCENDIU COLECTIV. Ce OTRĂVURI au inhalat victimele tragediei. Cum este afectat organismul de aceste TOXINE

INCENDIU COLECTIV. Dincolo de monoxidul de carbon, extrem de periculos, în corpurile victimelor s-au găsit o serie de substanţe foarte toxice. Acidul cianhidric este un lichid incolor, cu miros specific de migdale amare, volatil. Acesta a rezultat în urma arderii buretelui fonoizolant şi este unul din cele mai toxice, potrivit raportului IML. Specialiştii au asociat acest acid cu gazul de la Auschwitz. Mai mult, acidul cianhidric este cauza celor mai multe decese, pentru că dacă din punct de vedere biologic, recuperarea în cazul intoxicaţiei cu monoxidul de carbon se mai poate produce, dar în cazul intoxicaţiei cu acid cianhidric, nu.

Citeşte şi INCENDIU COLECTIV. Legiştii AVERTIZEAZĂ asupra efectelor substanţelor toxice. Martorii, chemaţi iar la analize

O altă substanţă identificată: acidul clorhidric. Ajuns în corp duce la inflamarea mucoaselor nazale, produce hemoragii şi poate duce chiar la sufocare. Benzenul este de asemenea o substanță foarte inflamabilă, amestecul vaporilor săi cu aerul fiind exploziv. Poate fi inhalat, ingerat sau poate pătrunde prin piele. Odată intrat în organism, se concentrează în grăsimi și în măduva osoasă, pentru care este toxic, blocând formarea globulelor sangvine în aceasta. Benzenul irită ochii, pielea și căile respiratorii. Înghițirea lichidului conduce la pneumonii chimice și la corodarea mucoasei digestive.

Citeşte şi INCENDIU COLECTIV. Peste 70 de răniţi, internaţi în spitalele din Capitală. VEZI STAREA VICTIMELOR – UPDATE

O alta substanta extrem de toxică: Xilenul este o hidrocarbură lichidă care se foloseşte ca solvent în industria lacurilor, a coloranţilor, a cauciucului. În doze mari cauzează probleme grave în sistemul circulator, mucoasă, provoacă boli de plămâni şi de piele. În dosar sunt în curs mai multe expertize.

Citeşte şi Bilanţul tragediei din Clubul Colectiv: 50 de morţi. Un tânăr de 19 ani a pierdut lupta cu moartea