INCENDIU COLECTIV. Detalii uluitoare ies la iveală după tragedie. Trei incendii au avut loc la Pionierul

INCENDIU COLECTIV. A treia zi de doliu în România. A treia zi în care plângem morţii. Sute de oameni se află în faţa clubului, locul blestemat transformat într-un altar.

02 nov. 2015, 14:18
INCENDIU COLECTIV. Detalii uluitoare ies la iveală după tragedie. Trei incendii au avut loc la Pionierul

INCENDIU COLECTIV. Un incendiu puternic s-a produs, vineri seară, la Club Colectiv din Bucureşti. 30 de persoane, majoritatea tineri, au murit în incendiu sau la scurt timp de la tragedie şi peste 180 de răniţi au ajuns la spitalele din Capitală cu arsuri de diferite grade. Zeci de persoane sunt în stare critică, iar medicii spun că moartea îi pândeşte în fiecare clipă.

Momente sfâşietoare pentru părinţii, rudele şi prietenii tinerilor răpuşi în incendiu. Trupurile lor au fost depuse la mai multe capele din Capitală. Cu lacrimi în ochi, apropiaţii, dar şi necunoscuţi impresionaţi de tragedie vin să le aducă un ultim omagiu.

Între timp, apar detalii uluitoare în cazul tragediei de la Colectiv. Colonelul Daniel Dragne a declarat că în ultimii trei ani trei incendii au avut loc la Pionierul.

„În ultimii trei ani au avut loc trei incendii pe platforma Pionierul. Unul a fost din cauza unei izolaţii, unul la o baracă de lemn şi unul într-o hală dezafectată. Potrivit prevederilor legale, se întocmeşte la sfârşitul intervenţiei un proces verbal în care sunt descrise cauzele împrejurărilor şi modul în care s-a propagat incendiul. Noi vorbim de o hală care a fost verificată pe timpul intervenţiei toată. Nu este hala în care s-a depus evenimentul.

În ceea ce priveşte controalele de prevenire din ultima perioadă, ultimul control care s-a desfăşurat a fost în septembie 2014, iar rezultatele acestui control precum şi modul de abordare al controlului fac obiectul analizelor organelor penale.

Există un proces verbal de control care va fi analizat de organele abilitate”, a declarat prim-adjunctul sefului ISU pe tara, colonelul Daniel Dragne.

CITEŞTE ŞI:

Incendiu în Colectiv. Simona Halep face o donaţie pentru victimele tragediei

Incendiul din Colectiv, reprodus simbolic în mijlocul străzii. Momente emoţionante la Bacău VIDEO

INCENDIU COLECTIV. Trei poveşti de dragoste au fost mistuite de flăcările din clubul morţii

Secţie de arşi de 4 milioane de euro, nefolosită în Spitalul Floreasca