INCENDIU COLECTIV. Raport IML: De ce au murit tinerii din club. Rezultatele analizelor toxicologice

INCENDIU COLECTIV.  Un raport realizat de Institutul de Medicină Legală privind substanţele toxice care au dus la moartea tinerilor din Clubul Colective a fost dat, luni, publicităţii. Potrivit România TV, analizele toxicologice arată că victimele au prezentat concentraţii în sânge de monoxid de carbon şi acid cianhidric în doză toxică,  18 dintre victime prezentand concentratii peste valorile letale. 

09 nov. 2015, 12:08

INCENDIU COLECTIV. Toate cele 26 de persoane care au decedat în seara tragediei din clubul Colectiv aveau în sânge monoxid de carbon şi acid cianhidric în doză toxică, iar la 18 dintre acestea, concetraţiile erau peste valorile letale, potrivit rezultatelor analizelor toxicologice efectuate de INML.

INCENDIU COLECTIV.  În urma analizelor toxicologice efectuate in Institutul National de Medicina Legala Mina Minovici Bucuresti privind cele 26 de cazuri de deces la fata locului in evenimentul de la Clubul Colectiv din data de vineri 30.10.2015, s-a stabilit:

1.Pe langa leziunile postcombustionale (arsuri) analizele toxicologice efectuate pana in prezent arata ca toate victimele prezinta concentratii in sange de monoxid de carbon si acid cianhidric in doza toxica, 18 dintre victime prezentand concentratii peste valorile letale.

2.Toate victimele au fost expuse in grad diferit la concentratii ridicate de funingine, aerosoli si gaze toxice generate in incendiu, intre care monoxidul de carbon si acidul cianhidric sunt dovedite ca prezente

3.In aceste tipuri de incendii rezulta insa si alte tipuri de substante toxice: poliuretanul (ex. bureti folositi in antifonare, etc.) si poliacrilonitrilul (ex. fibre folosite la etansarea racordurilor de teava) genereaza acid cianhidric si izocianati, oxizi de azot, oxizi de sulf, policlorura de vinil (ex. plastice de orice fel) genereaza hipoclorit, acid clorhidric, acid fluorhidric, cauciucul genereaza hidrogen sulfit, acroleina, aldehide, benzen, fenoli, bioxid de sulf, etc. Pentru punerea in evidenta in corpul decedatilor a prezentei posibile a acestor substante continuam investigatiile toxicologice.

4.La toate substantele enumerate mai sus efectele toxice se manifesta imediat, ca urmare a actiunii directe, dar multe dintre aceste substante determina in corpul uman si manifestari toxice la distanta in timp fata de expunerea initiala ceea ce face ca multe dintre persoanele care se afla internate in spital sa prezinte o patologie combinata postcombustionala si toxica.

CITEŞTE ŞI COLECTIV. Viaţa unor tineri ar fi putut fi SALVATĂ cu un ANTIDOT. Medicamentul a ajuns în România prea târziu