Incendiu Colectiv. Zeci de victime sunt audiate în spitale de procurorii de la Parchetul General

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie vor audia în jur de 70 dintre victimele incendiului de la clubul Colectiv, aflate în stare stabilă, în spitalele din Bucureşti.

04 nov. 2015, 08:38
Incendiu Colectiv. Zeci de victime sunt audiate în spitale de procurorii de la Parchetul General

Potrivit România TV, toate victimele aflate în stare stabilă dau declaraţii procurorilor şi depun plângeri prealabile împotriva vinovaţilor.

Cei trei acţionari şi administratori ai clubului Colectiv – Paul Gancea, George Anastasescu și Costin Mincu – au fost arestaţi preventiv marţi seară, a urmare a unei hotărâri a sediul Judecătoriei Sectorului 4. Decizia nu este definitivă, dar este executorie, astfel că cei trei s-au întors în Arestul Central.

Trei persoane s-au prezentat duminică la sediul Poliției Capitalei pentru a fi audiate în calitate de martori în dosarul incendiului de la clubul Colectiv, soldat cu 32 de decese.

Clubul Colectiv, care a luat foc vineri seară, în timpul unui concert, nu avea asiguare, potrivit declaraţiilor lui Costin Mincu, unul dintre acţionari, făcute la audieri, în faţa procurorilor. Costin Mincu şi asociaţii săi Alin Anastasescu şi Cătălin Gancea sunt urmăriţi penal pentru ucidere din culpă şi distrugere din culpă.

CITEŞTE ŞI INCENDIU COLECTIV. Imagini cutremurătoare de la locul tragediei. Pompierii cara pe tărgi tineri arşi de vii