Incendiu de proporţii în apropiere de Vulcanii Noroioşi. 450 de hectare au fost cuprinse de flăcări

Un incendiu de proporţii a izbucnit, marţi, în apropierea rezervaţiei naturale Vulcanii Noroioşi. Flăcările s-au extins, cuprinzând în final 450 de hectare, pe suprafaţa a patru comune. Incendiul a fost stins cu greu după şase ore, timp în care zeci de pompieri şi voluntari au intervenit cu mături şi lopeţi.

RomaniaTV.net
14 mart. 2017, 17:52
Incendiu de proporţii în apropiere de Vulcanii Noroioşi. 450 de hectare au fost cuprinse de flăcări

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, Vasile Prahoveanu, incendiul s-a manifestat iniţial pe o suprafaţă de circa 15 hectare, în dreptul satului Pâclele, în apropierea zonei în care sunt Vulcanii Noroioşi.

Din cauza vântului puternic, flăcările s-au extins, cuprinzând 450 de hectare de lăstăriş şi mărăciniş, pe suprafaţa comunelor Beceni, Scorţoasa, Cernăteşti şi Berca.

Focul a fost stins cu greu după şase ore, timp în care au intervenit zeci de pompieri, voluntari, dar şi pădurari de la ocoalele silvice din zonă, scrie news.ro.

Oamenii au intervenit cu mături şi lopeţi, intervenţia fiind extrem de anevoioasă atât din cauza vântului, cât şi a terenului accidentat.

Potrivit lui Prahoveanu, incendiul nu s-a extins şi la rezervaţia naturală Vulcanii Noroioşi.

Pompierii au stabilit că incendiul a izbucnit din cauza „folosirii intenţionate sau din culpă a focului”.

Cel mai probabil, incendiul a cuprins dealurile de pe suprafaţa celor patru comune după ce un localnic a strâns resturile vegetale şi le-a incendiat, fără a supraveghea focul, care s a extins din cauza vântului.

Citeşte şi Incendiu la o fabrică de mezeluri din Bacău