Incendiu de proporţii în Dolj. O biserică a luat foc după ce a fost lovită de trăsnet VIDEO

O biserică a fost lovită de trăsnet şi a luat foc sâmbătă. Mai mulţi oameni erau în acel moment în cimitirul de lângă biserică şi au intrat în panică. Două ore s-au chinuit pompierii să stingă flăcările.

03 iul. 2016, 09:05
Incendiu de proporţii în Dolj. O biserică a luat foc după ce a fost lovită de trăsnet VIDEO

Biserica din comuna Valea Stanciului a rămas fără acoperiş, în urma unui incendiu izbucnit de la un trăsnet. Pompierii au reuşit să stingă flăcările după două ore.

„La locul evenimentului s-au deplasat două autospeciale de lucru cu apă şi spumă din cadrul Secţiei de Pompieri Segarcea, o autospecială de lucru cu apă şi spumă din cadrul Gărzii II de Intervenţie Bechet şi grupa operativă din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj. După aproximativ două ore de luptă cu flăcările, pompierii au reuşit să lichideze incendiul”, a declarat Florin Cocoşilă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj, potrivit Mediafax.

În urma incendiului, acoperişul bisericii, confecţionat din lemn cu învelitoare din tablă, a ars pe o suprafaţă de aproximativ 200 metri pătraţi.

Pe de altă parte, pompierii au fost solicitaţi să intervină în Calafat pentru a scoate apa din mai multe imobile situate pe străzile Decebal, Dunării, Carpaţi, Teilor Jiului, Constantin Stere, Popa Şapcă şi 1 Decembrie.

„Detaşamentul de Pompieri Calafat au acţionat pentru evacuarea populaţiei, a bunurilor materiale, a apei şi înlăturarea efectelor produse de inundaţii. Datorită intervenţiei prompte a pompierilor militari o personă imobilizată la pat a fost evacuată din propria locuinţă. Până în acest moment nu s-au înregistrat victime omeneşti, 32 de pompieri acţionează şi în acest moment pentru evacuarea apei din gospodării cu patru motopompe transportabile şi o motopompă remorcabilă”, a mai declarat Florin Cocoşilă.

Citeşte şi Incendiu de amploare la o biserică din judeţul Botoşani. Pompierii au intervenit de urgenţă