Incendiu de proporţii în Mureş. O hală dezafectată care aparţinea unei foste fabrici de mobilă a fost cuprinsă de flăcări

Un incendiu de proporții a izbucnit, miercuri, la o hală dezafectată de peste 2.000 de metri pătrați care a aparținut unei foste fabrici de mobilă, din cauza unor aparate folosite de muncitorii care lucrau la de colectarea fierului vechi.

05 oct. 2016, 10:13
Incendiu de proporţii în Mureş. O hală dezafectată care aparţinea unei foste fabrici de mobilă a fost cuprinsă de flăcări

Unul dintre paznicii de pe fosta platformă susține că a văzut cum muncitorii firmei din Iași, care colectau elementele metalice, au folosit pe acoperișul halei un aparat de sudură cu oxiacetilenă și că, imediat după această intervenție, a sesizat că din hală a început să iasă fum dens, potrivit Agerpres.

Paznicul a sesizat Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Horea” al județului Mureș, în jurul orei 10,00, însă, în ciuda intervenției cu cinci mașini cu apă și spumă, incendiul s-a extins cu repeziciune la întreaga hală, existând pericolul de propagare la o altă hală de pe platformă.

Pompierii susțin că intervenția este cu atât mai dificilă cu cât pe platformă există numeroase substanțe ușor inflamabile, iar vântul bate cu putere, împrăștiind scânteile.

La fața locului s-au deplasat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Mureș, ai Poliției Locale Târgu Mureș și ai Gărzii de Mediu.

Citeşte şi Incendiu de proporţii la o fostă fabrică din Sibiu. Trei autospeciale de pompieri au intervenit