Incendiu de vegetaţie în Canada, 46.000 de persoane au fost evacuate. 220 de elicoptere şi avioane luptă să stingă focurile

Focul a continuat să mistuie marți porțiuni ample din pădurile provinciei canadiene British Columbia (vest) și, deși unii localnici au preferat să rămână în casele lor, numărul persoanelor evacuate a crescut la 46.000, relatează AFP.

19 iul. 2017, 05:22
Incendiu de vegetaţie în Canada, 46.000 de persoane au fost evacuate. 220 de elicoptere şi avioane luptă să stingă focurile

În această provincie de pe coasta Pacificului, 155 de focare au rămas în continuare active dintre care 15 reprezintă „o amenințare reală pentru comunitate”, a declarat Kevin Skrepnek, purtătorul de cuvânt al serviciilor locale de luptă împotriva incendiilor de pădure.

Peste 327.000 de hectare de vegetație au ars de la începutul lunii aprilie, în principal în luna iulie.

La Kamloops, un oraș de aproximativ 100.000 de locuitori, aflat la 350 km distanță de Vancouver, voluntari din serviciile de ajutorare s-au organizat pentru primirea sinistraților. Sute de paturi de campanie au fost instalate într-o sală de gimnastică pentru cei care au fugit din calea flăcărilor și care au venit de la distanțe de peste 300 de kilometri.

Potrivit Agerpres, aproximativ 3.000 de pompieri, asistați de 220 de elicoptere și avioane, luptă să stingă focurile. Incendiile au obligat închiderea unor ample porțiuni din parcurile naționale, precum cel din Banff, în Alberta. Accesul într-un sector al acestui parc, vizitat anual de 4 milioane de turiști, a fost interzis publicului începând de luni.

British Columbia este, asemenea Californiei din SUA, afectată frecvent de incendii de pădure. Însă amploarea dezastrului din acest an se apropie de cel din 2003, când incendiile au obligat evacuarea a peste 50.000 de persoane.