Incendiu DEVASTATOR în centrul Londrei. Peste 2000 de persoane au fost evacuate GALERIE FOTO VIDEO

Un incendiu devastator a înghiţit într-un fum gros centrul Londrei. Incendiul a izbucnit în subteran, aparent de la un scurtcircuit.

01 apr. 2015, 17:19

Circa 2.000 de oameni au fost evacuaţi din clădirile din zonă, inclusiv din Şcoala de Studii Economice şi Înalta Curte de justiţie. Staţia de metrou din apropiere a fost închisă. Centrul Londrei este închis.

Zeci de pomperi se află la faţa locului, iar curentul electric a fost întrerupt. Imaginile de la faţa locului arată că întreaga zonă este învăluită într-un fum gros, cenuşiu. Acesta iese din reţeaua de canale şi din gurile de ventilaţie. Autorităţile au recomandat populaţiei să evite zona, relatează Daily Mail.

Martorii oculari au povestit că în zona afectată de incendiu „abia se mai poate respira” şi este „haos”. Traficul din Londra a fost puternic perturbat, atât în ceea ce priveşte automobilele particulare cât şi transportul public, inclusiv metroul.

De asemenea, spectacolele din West End programate pentru miercuri au fost anulate din cauza situaţiei create. Clădirile din zonă sunt învăluite încă în fum, în timp ce zeci de pompieri şi echipe de salvare caută să limiteze consecinţele dezastrului.

Citeşte şi Incendiu la New York: Trei dintre clădirile avariate s-au prăbuşit

„Încă aşteptăm să ajutor de la companiile de utilităţi şi instrucţiuni pentru ceea ce avem de făcut. Focul arde încă. Sunt foarte multe cabluri electrice în această zonă, dar nu putem interveni până când nu se rezolvă problema cu electricitatea”, a declarat un purtător de cuvânt al Brigăzii de Pompieri din Londra.

În această situaţie, „echipajele de pompieri nu pot să facă altceva decât să limiteze extinderea incendiului în jurul clădirilor. Lucrăm cu mai multe companii de electricitate pentru a identifica sursa incendiului, case află în subteran şi a stinge focul”, a mai spus purtătorul de cuvânt, care a precizat că incendiul nu s-a extins şi la linia de metrou, dar una dintre staţii a fost închisă din motive de management al traficului.