Incendiu devastator în oraşul rus Rostov-pe-Don. Cel puţin un mort şi zeci de răniţi. 120 de clădiri, în flăcări

O persoană şi-a pierdut viaţa, iar aproape 60 au necesitat îngrijiri medicale, în urma unui incendiu în centrul oraşului Rostov-pe-Don, au anunţat autorităţile ruse, care au indicat că poliţia a deschis o anchetă în acest caz, analizând inclusiv ipoteza unei incendieri premeditate.

22 aug. 2017, 12:15

Incendiul a izbucnit în cursul după-amiezii de luni şi a cuprins aproximativ 120 de clădiri din oraş, unele fiind distruse în întregime, informează agenţia de ştiri Tass. Pompierii au avut nevoie de mai multe ore pentru a stinge incendiul.

Aproximativ 650 de persoane au fost evacuate din zonă.

Citeşte şi Incendiu de vegetaţie de amploare în sud-vestul Rusiei, în apropierea Mării Negre

Focul a izbucnit la ora 18:53, ora Moscovei, iar flăcările au afectat o zonă de aproximativ 10.000 de metri pătraţi.

Un purtător de cuvânt al companie energetice Donenergo, Anna Larchenko, a declarat agenţiei TASS că peste 1,200 de persoane din zona afectată fiind lipsită deocamdată de electricitate. Două staţii de transformatoare care se aflau în zona incendiului au fost închise, a mai precizat aceeaşi sursă.

Nu există nicio informaţie privind eventuale pierderi de vieţi omeneşti. La ora actuală se ştie că 36 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală, iar şapte persoane, de spitalizare, au mai informat autorităţile ruse.

De asemenea, a fost declarată stare de urgenţă în zona afectată.

Poliţia a deschis o anchetă penală pentru a stabili circumstanţele producerii incendiului, una din ipotezele studiate fiind cea a unei incendieri premeditate, a declarat, marţi, un oficial din cadrul Ministerului rus de Interne.