Incendiu DEVASTATOR în Piaţa Rahova. Complexul comercial a fost DISTRUS de flăcări VIDEO

Incendiu devastator, în această noapte, în Piaţa Rahova din Capitală. Un complex comercial a fost mistuit de flăcări. Se pare că focul a pornit de la un grătar lăsat aprins. Pompierii au intervenit cu 12 autospeciale cu apă şi spumă pentru a stinge incendiul. Complexul aparţine deputatului Nicolae Păun, liderul Partidei Romilor.

24 dec. 2013, 06:21

Un incendiul puternic a izbucnit în Piaţa în jurul orei două dimineaţa. Un localnic a văzut flăcările şi a sunat la 112. Pompierii au intervenit cu 12 autospeciale cu apă şi spumă. Potrivit România TV, din primele cercetări, incendiul a pornit de la un grătar lăsat aprins în restaurantul din interiorul pieţei.

Localul a luat foc, iar flăcările s-au extins cu repeziciune la complexul comercial.

Lupta pompierilor a fost una cotracronometru. Asta pentru ca flacarile s-au extins de la un minut la altul şi exista riscul ca incendiul să cuprindă întreaga piaţă.

„Din cauza particularitatii constructiei, incendiul s-a dezvoltat foarte rapid. Avem foarte multe linii de furtun intinse pentru ca reteaua de hidranti face fata destul de greu fata de necesarul pe care il avem noi pentru autospeciale”, a declarat Daniel Vasile, purtator de cuvant ISU Bucureşti.

„Ne-a mistuit de tot. Vindeam hăinuţe de copii. Nu mai am nimic”, a spus un păgubit. 

„Mi-e mi-a ars marfa în valoare de în jur de 600 de milioane şi un depozit. Marfa nu era asigurată. Nici eu şi nici ceilalţi nu cred că au marfa asigurată”, spune un alt păgubit.

Nimeni nu a fost rănit în incendiu, în schimb, 600 de metri pătraţi din clădire s-au făcut scrum. Complexul comercial aparţine familiei deputatului Nicolae Păun.

„E vorba de o neglijenţa clară, din partea celor de la restaurant care nu au fost în stare să stingă gratarul.  E o paguba mare, eram asiguraţi, dar nu ne ajută la nimic. O sa vedem daca mai renovam, ori o bagam in demolare si reconstructie”, a declarat pentru România TV Nicolae Păun. 

Pagubele sunt uriaşe. Proprietarii standurilor care au ars nu aveau marfa asigurată.