Incendiu DEVASTATOR în Siberia. Putin bănuieşte o mână criminală care ar fi produs panică intenţionat

Preşedintele rus Vladimir Putin a denunţat 'încercările de a semăna panică' pe internet din străinătate, în timp ce Rusia se află în doliu după un incendiu devastator izbucnit duminică într-un mall din oraşul Kemerovo din Siberia.

28 mart. 2018, 17:14
Incendiu DEVASTATOR în Siberia. Putin bănuieşte o mână criminală care ar fi produs panică intenţionat

‘Din păcate vedem postări pe reţele de socializare, inclusiv din străinătate, menite să semene panică, să răspândească suspiciuni, să întoarcă oamenii unii împotriva altora’, a declarat Vladimir Putin în cadrul unei reuniuni consacrate tragediei.

‘Nu putem accepta astfel de lucruri sub nicio formă’, a adăugat el, înainte de a le cere autorităţilor să efectueze o anchetă ‘total obiectivă şi transparentă’ în cazul acestei tragedii de la Kemerovo soldate cu cel puţin 64 de morţi, între care 41 de copii.

‘Chiar şi astfel de tragedii vor fi folosite în scopuri provocatoare. Este un fapt şi trebuie să ne confruntăm cu el’, a declarat Serghei Kirienko, adjunctul şefului administraţiei prezidenţiale, citat de RIA Novosti.

Incendiul a provocat reacţii spontane de compasiune în toată Rusia şi, în unele cazuri, de furie din partea ruşilor, mulţi oameni fiind şocaţi de încălcările grave ale măsurilor de securitate care au dus la blocarea copiilor în sălile de cinema, închise cu cheia, în timp ce sistemul de alarmă nu a funcţionat, informează Agerpres.

Pe internet au apărut zvonuri potrivit cărora numărul victimelor ar fi mai mare decât cel anunţat oficial, provocând nemulţumirea autorităţilor locale.