INCENDIU devastator la o fabrică în apropiere de Moscova. Trei morţi şi doi pompieri dispăruţi

Un incendiu de amploare a făcut scrum o fabrică de mobilă aflată într-o suburbie a Moscovei. Incendiul s-a soldat cu cel puţin trei morţi şi doi pompieri dispăruţi, informează presa rusă.

17 iun. 2016, 10:15
INCENDIU devastator la o fabrică în apropiere de Moscova. Trei morţi şi doi pompieri dispăruţi

Incendiul a fost foarte puternic şi s-a extins rapid pe o suprafaţă de 3.700 de metri pătraţi, ceea ce a dus la prăbuşirea acoperişului fabricii.

Aproximativ 120 de pompieri se luptă să stingă incendiul de la fabrica de mobilă Fryazino care era un imobil cu un singur etaj şi aparţinea fabricantului italian de mobilă Moder, informează Agenţia Tass.

Incendiul s-a soldat cu moartea a trei persoane, cu evacuarea uneia şi cu spitalizarea a doi pompieri intoxicaţi cu fum, în timp ce doi membri ai serviciilor de salvare sunt daţi dispăruţi în timp ce încercau să salveze mai mulţi oameni din incendiu.

Citeşte şi Pompierul care a murit în incendiul de la Jilava, condus pe ultimul drum. Preşedintele l-a decorat post-mortem

Au fost descoperite cadavrele unei femei şi două ale unor bărbaţi care munceau la fabrica de mobilă. Echipele de salvare au reuşit să scoată nişte cilindri de gaz din clădire, împiedicând astfel producerea unei explozii şi extinderea incendiului în zonă.

Incendiul s-a produs în noaptea de joi spre vineri, la ora 01:02, ora Moscovei. Potrivit specialiştilor, focul va putea fi stins complet şi sigur în cel mult 24 de ore, a precizat un responsabil al Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă.

Cauza incendiului nu este cunoscută deocamdată, dar se fac cercetări în acest sens.