Incendiu în Parcul Naţional din judeţul Caraş-Severin. 15 hectare de litieră au fost afectate

Un incendiu puternic a izbucnit, duminică, în Parcul Naţional Domogled, din judeţul Caraş-Severin, fiind afectate aproximativ 15 hectare de litieră.

22 oct. 2017, 14:16
Incendiu în Parcul Naţional din judeţul Caraş-Severin. 15 hectare de litieră au fost afectate

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, 16 pompieri intervin alături de mai mulţi reprezentanţi ai Ocolului Silvic Băile Herculane pentru stingerea unui incendiu de litieră izbucnit, duminică, în Parcul Naţional Domogled – zona Valea Cernei.

„Incendiul se manifestă într-o zonă greu accesibilă, foarte abruptă, nefiind posibilă intervenţia cu ajutorul autospecialelor. Pompierii militari şi reprezentanţii Ocolului Silvic au parcurs mai mulţi kilometri pe jos până la locul incendiului şi acţionează cu mijloace de primă intervenţie”, arată ISU Caraş-Severin.

Pompierii cărăşeni au solicitat în sprijin şi un elicopter SMURD de la Arad cu ajutorul căruia a fost executată o misiune de recunoaştere aeriană, pentru a efectua o primă estimare a suprafeţei afectate de incendiu.

Potrivit ISU Caraş-Severin, sunt afectate de incendiu aproximativ 15 hectare.

Citeşte şi Incendiu în Apuseni. Arde pădurea Sălciua. Incendiul s-a întins pe 10 hectare. Pompierii şi sătenii se luptă cu focul