INCENDIU într-un centru comercial din Alba. Aproximativ 150 de persoane au fost evacuate

Circa 150 de persoane au fost evacuate, marţi, din centrul comercial Alba Mall din Alba Iulia, din cauza degajării masive de fum, după ce un aparat de gătit a luat foc. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

03 oct. 2017, 17:24
INCENDIU într-un centru comercial din Alba. Aproximativ 150 de persoane au fost evacuate

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că un aparat de gătit al unei societăţi comerciale din centrul comercial Alba Mall s-a supraîncălzit iar apoi a luat foc, degajând cantităţi mari de fum.

Detaşamentul Alba Iulia intervine pentru stingerea unui incendiu la mall, la un aparat de gătit, respectiv la o friteuză, la etajul întâi. Incendiul a fost lichidat la scurt timp. Din primele cercetări, s-a constatat că în aparatul de gătit se afla mult ulei, care a luat foc şi a degajat degajat mult fum. A fost afectat şi aparatul. Nu se cunosc încă pagubele„, potrivit ISU Alba.

La rândul său, prefectul judeţului Alba, Dănuţ Hălălai, a scris, pe contul său de Facebook, că în jur de 150 de persoane au fost evacuate pentru a nu se intoxica cu fum.

Facem o scurtă evaluare după incidentul de la Alba Mall. La unul dintre restaurantele de la etaj s-a aprins o friteuză. Aceasta a fost imediat stinsă, iar circa 150 de persoane au fost evacuate pentru a se evita orice intoxicaţie cu fum. ISU Alba a intervenit prompt iar momentan se aeriseşte zona. Incidentul a fost lichidat, iar activitatea îşi va relua cursul normal„, a scris Dănuţ Hălălai.

Centrul comercial Alba Mall este singurul mall din municipiul Alba Iulia, iar la etajul întâi funcţionează mai multe restaurante, fast-food-uri şi pizzerii.

Citeşte şi Incendiu de amploare într-o gospodărie din Satu Mare. Peste 30 de animale au murit