Incendiu într-un centru de protecţie a copilului din Ineu

Copiii dintr-un centru de protecţie din oraşul arădean Ineu au fost evacuaţi în urma unui incendiu izbucnit în clădire.

RomaniaTV.net
13 iun. 2017, 19:32
Incendiu într-un centru de protecţie a copilului din Ineu

Copiii dintr-un centru de protecţie din oraşul arădean Ineu au fost evacuaţi, marţi după-amiază, în urma unui incendiu izbucnit în clădire, în camera arhivei de documente. Din primele informaţii, la originea incendiului a fost un scurt circuit la instalaţia electrică a clădirii. Nicio persoană nu a fost rănită.

Complexul de servicii sociale din oraşul Ineu găzduieşte copii de diferite vârste, fără familii.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, incendiul a fost sesizat de către personalul casei de copii, care a sunat la 112, iar pompierii locali au lichidat incendiul în aproximativ 30 de minute.

În clădire se aflau aproximativ 15 copii de vârste diferite, precum şi personalul centrului, aceştia fiind evacuaţi după izbucnirea incendiului, fără a se înregistra răniţi.

„Incendiul nu a pus probleme majore, însă au fost degajări mari de fum. Au ars moblier şi documente din încăperea în care a izbucnit focul, fiind afectate alte două încăperi”, a declarat Pleşca.

Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Arad, de care aparţine centrul, din primele cercetări ale pompierilor a reieşit că incendiul a izbucnit de la instalaţia electrică a clădirii, respectiv din cauza unui întrerupător defect la care s-a produs un scurtcircuit.

Conform sursei citate, în incendiu au ars obiecte de mobilier şi documente din arhivă.

La faţa locului, a fost prezent şi un echipaj medical, nefiind însă necesară inbtervenţia acestuia.