Incendiu izbucnit la marginea Craiovei într-un incinerator de deşeuri medicale

Nouă tone de deşeuri medicale au ars într-un puternic incendiu izbucnit, sâmbătă noapte, în incinta unui incinerator amplasat pe fosta platformă Doljchim, de la marginea Craiovei. Pompierii au reuşit să stingă flăcările după aproximativ o oră şi jumătate, ei fiind nevoiţi să poarte măşti din cauza substanţelor periculoase.

19 iun. 2016, 08:14
Incendiu izbucnit la marginea Craiovei într-un incinerator de deşeuri medicale

Apelul a fost făcut la scurti timp după ora 20.00, incendiul izbucnind într-un depozit aflat chiar la câteva zeci de metri de subunitatea de pompieri Işalniţa, scrie news.ro. 

“Secţia de pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de deşeuri rezultate din activităţi sanitare, aparţinând unei societăţi comerciale, în comuna Işalniţa. La locul intervenţiei a fost trimisă şi o autospecială CBRN din cadrul Detaşamentului I de Pompieri. Cauza producerii acestui incendiu este în curs de stbilire. Au ars nouă tone de deşeuri rezultate din activităţile sanitare, 20 pubele confecţionate din material plastic, elemente de mobilier, calculatoare. Societatea este autorizată să efectueze astfel de activităţi”, a declarat lt.col. Florin Cocoşilă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Oltenia.

Echipajele de pompieri au reuşit să stingă incendiul după aproximativ o oră şi jumătate.