Incendiu la acoperişul unui bloc din Odorheiu Secuiesc. 30 locatari s-au autoevacuat

Pompierii harghiteni au intervenit în noaptea de vineri spre sâmbătă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unui bloc din municipiul Odorheiu Secuiesc, aproximativ 30 de locatari părăsind incinta.

RomaniaTV.net
21 ian. 2017, 08:47
Incendiu la acoperişul unui bloc din Odorheiu Secuiesc. 30 locatari s-au autoevacuat

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că incendiul a izbucnit într-un bloc cu trei etaje, persoanele aflate în incintă reușind să se autoevacueze fără ajutorul pompierilor.

Incendiul a distrus acoperișul blocului, pe o suprafață de 80 de metri pătrați și aproximativ 15 metri cubi de deșeuri, cum ar fi pături, saltele sau încălțăminte, care se aflau în podul imobilului și care au întreținut arderea.

Pentru stingerea focului au intervenit, timp de peste două ore, trei echipaje de pompieri, cu două autospeciale cu apă și spumă și o motoscară electrică, scrie Agerpres.

Cauza probabilă a incendiului este efectul termic produs de un coș de fum neprotejat față de materialele combustibile, de la o sobă metalică aflată într-un apartament de la etajul superior.

Pagubele au fost evaluate la 14.000 lei și au reușit să fie salvate bunuri în valoare de aproximativ 140.000 lei. Nu au fost înregistrate victime.