Incendiu la Colegiului „Spiru Haret” din Piatra Neamţ

Un incendiu a izbucnit, joi dimineaţă, la centrala termică a Colegiului "Spiru Haret" din Piatra Neamţ, aproximativ 70 de elevi şi profesori fiind evacuaţi. Nu au existat persoane rănite.

RomaniaTV.net
01 nov. 2018, 10:32
Incendiu la Colegiului „Spiru Haret” din Piatra Neamţ

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, pompierii au fost solicitaţi să intervină, joi dimineaţă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la centrala termică a Colegiului „Spiru Haret”, la faţa locului deplasându-se două echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă.

Clădirea unităţii de învăţământ a fost evacuată de către profesori, dar majoritatea elevilor nu se aflau în şcoală, copiii fiind implicaţi în divese activităţi în cadrul săptămânii „Şcoala altfel”, au precizat reprezentanţii ISU Neamţ. Astfel, au părăsit temporar clădirea respectivă 60 de copii şi şapte adulţi. Nu au existat persoane rănite. Centrala termică este amplasată la subsolul clădirii.

Pompierii au reuşit să stingă incendiul în scurt timp. Acesta a plecat de la dedurizatorul apei din circuitul de încălzire, ca urmare a unui scurtcircuit. A fost afectat dedurizatorul şi au ars mai multe cărţi depozitate lângă acesta. Centrala nu a avut de suferit în urma incidentului.