Incendiu la fostul sediu al Palatului Copiilor Slatina: o personă găsită moartă

O persoană a murit şi alte două au ajuns la spital în urma unui incendiu izbucnit, vineri dimineaţa, la Slatina, în fostul sediu al Palatului Copiilor, unde în prezent locuiesc, fără forme legale, mai multe familii.

RomaniaTV.net
23 nov. 2018, 09:28
Incendiu la fostul sediu al Palatului Copiilor Slatina: o personă găsită moartă

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu, incendiul a izbucnit într-o încăpere dintr-un imobil de pe strada Drăgăneşti, în fostul sediu al Palatului Copiilor Slatina, unde pompierii au găsit o persoană decedată, carbonizată. Victima ar fi o femeie care locuia în clădire.

ISU Olt intervine cu mai multe echipaje, cu trei autospeciale de stingere, una de descarcerare, una pentru transport victime multiple şi un echipaj SMUD, iar de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă sunt prezente două echipaje.

Cinci persoane au fost asistate medical la faţa locului şi două dintre acestea au fost transportate la spital. Aproximativ 30 de persoane s-au autoevacuat din clădire până la sosirea forţelor de intervenţie şi două persoane au fost evacuate de pompieri.

Incendiul a fost localizat, însă sunt în continuare degajări mari de fum, iar intervenţia pompierilor va continua până la lichidarea lui.

Clădirea în cauză era propusă spre demolare de către autorităţile locale dar nu ar fi în patrimoniul municipiului Slatina pentru a putea fi demolată de municipalitate.