Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Bacău UPDATE

Publicat: Sâmbătă, 12 August 2017 23:14 // Actualizat: Duminică, 13 August 2017 20:03 // Sursa: romaniatv.net

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă seara, la groapa de gunoi a municipiului Bacău. 

UPDATE: Pompierii intervin de mai mult de 27 de ore pentru stingerea incendiului izbucnit, sâmbătă după-amiază, la groapa de gunoi a municipiului Bacău, care a cuprins o suprafaţă de aproximativ un hectar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit purtătorului de cuvânt ISU Bacău, Andrei Grecu, în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică, focul s-a mai domolit, iar suprafaţa afectată a scăzut, ajungând la aproape 5.000 metri pătraţi.

Pe parcursul zilei, însă, incendiul s-a înteţit din nou, iar suprafaţa pe care se manifestă s-a extins.

Grecu a precizat că este vorba despre "un incendiu de adâncime, care se înteţeşte ziua şi fumegă noapte", adăugând că intervenţia pompierilor este de durată.

Pentru stingerea focului intervin 30 de pompieri cu şase autospeciale.

UPDATE: Incendiul izbucnit sâmbătă la groapa de gunoi a municipiului Bacău este nestins după 17 ore de la izbucnire. Intervenţia pompierilor ISU este de durată din cauza suprafeţei mari şi a cantităţii de deşeuri.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu, a declarat duminică că focul arde mocnit, deşeurile au ars la suprafaţă şi coboară în profunzime.

"Pompierii ISU Bacău continuă acţiunile de intervenţie în cazul incendiului de la groapa de gunoi care nu a fost stins nici după 17 ore. Acţionăm cu şase autospeciale pentru stingere, avem la faţa locului şi o ambulanţă SMURD şi două autospeciale pentru primă intervenţie şi comandă însumând 33 de pompieri militari. Este o intervenţie de durată din cauza suprafeţei mari şi a cantităţii de deşeuri, incendiul fiind unul de adâncime. Focul arde mocnit, deşeurile au ars la suprafaţă şi acum coboară în profunzime. La acestea se adaugă şi drumul anevoios", a spus Grecu.

Potrivit acestuia, nu se pune problema extinderii incendiului de la groapa de gunoi a Bacăului.

 

Pentru lichidarea incendiului, 37 de pompieri au intervinit cu şase autospeciale de stingere şi o motopompă. În sprijinul pompierilor au acționat și patru buldoexcavatoare și trei camioane, din cadrul Primăriei Bacău și a unui operator economic.

Reprezentanţii ISU au şi câteva recomandări pentru băcăuani. „Recomandăm populației din municipiul Bacău să rămână în locuințe până la stingerea incendiului, să evite deplasarea în zona de manifestare a incendiului, să închidă ușile și ferestrele locuințelor pentru evitarea pătrunderii fumului generat de incendiu, să părăsească zona inundată cu fum și să se deplaseze în locuri aerisite”, spune cpt. Andrei Grecu, responsabil mass-media la ISU Bacău.

Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6562
RON
22 Jul
noapte 21 °
zi 32 °
Ultimele joburi adaugate
24 H