Incendiu la o fabrică din Belgia. Acoperişul clădirii, în flăcări. O cantitate de fum toxic s-a degajat în atmosferă GALERIE FOTO

Un incendiu a izbucnit la o fabrică de gaufres din Milcamps, Belgia, joi după-amiază. Acoperişul acesteia a luat foc, iar flăcările s-au extins ulterior asupra clădirii şi nori groşi de fum negru s-au degajat în atmosferă, provocând toxicitate.

23 nov. 2017, 19:45

Fabrica Milcamps din Forest (Belgia) a fost mistuită de incendiul izbucnit pe acoperişul clădirii şi care, ulterior, s-a extins la toată construcţia. Accidentul s-a produs joi, în jurul prânzului şi a fost pus sub control în jurul orei 15:00, au informat autorităţile belgiene.

Pierre Meys, purtătorul de de cuvânt al Pompierilor din Bruxelles, a declarat că nu există victime în urma sinistrului care s-a produs în jurul orei 13:00. 

Incendiul de la fabrică a declanşat Planul de Catastrofă provincial, a informat Arnaud Reyman, purtătorul de cuvânt al Infrabel – gestionarul infrastructurii feroviare.

Accidentul de la fabrică a provocat nori de fum toxic care au crescut concentraţia de agenţi poluanţi în atmosferă. În imaginile înregistrate le locul incendiului se văd nori groşi de fum negru care se degajă deasupra oraşului belgian. Autorităţile au monitorizat permanent calitatea aerului după acest accident, cu ajutorul Laboratorului de Mediu din Bruxelles, iar şeful de cabinet al ministrului Mediului a ţinut să precizeze că „joi, condiţiile meteorologice au fost favorabile dispersării agenţilor poluanţi”.

După acest accident, traficul feroviar a fost întrerupt joi după-amiază, la ieşirea din gara Bruxelles-Midi, iar trenurile au fost nevoite să întrerupă aparatele de ventialţie din vagoane.

Potrivit informaţiilor provenite de la autorităţile belgiene, incendiul din fabrică ar fi fost declanşat de sistemul de răcire al cuptoarelor fabricii de gaufres. Personalul a fost imediat evacuat. Aproximativ 50 de pompieri au venit la locul incendiului pentru a-l stinge. au mai spus aceleaşi surse.

La rândul său, poliţia a intervenit cu un perimetru de securitate, iar primarul localităţii le-a cerut cetăţenilor să stea în casele lor, cu uşile şi ferestrele închise. Autorutăţile belgiene le-au cerut şi conducătorilor auto să nu mai fosoloească instalaţiile de aer condiţionat din autoturismele lor în zona afectată de incendiu.

De asemenea, o şcoală în care erau aproximativ 200 de copii a fost evacuată, iar întreprinderile din zona afectată au fost la rândul acestora evacuate din motive de securitate şi traficul unui autobuz şi a două tramvaie care trecea prin zonă, întrerupt parţial.