INCENDIU la o rafinărie din Ploieşti. O conductă a luat foc VIDEO

Un incendiu a izbucnit, vineri dimineaţa, la o rafinărie din Ploieşti, informează România TV. 40 de pompieri au intervenit cu şapte autospeciale cu apă şi spumă, aceştia reuşind să stingă incendiul după aproximativ două ore.

01 feb. 2013, 06:16
INCENDIU la o rafinărie din Ploieşti. O conductă a luat foc VIDEO

Conform România TV, o conductă a rafinăriei Lukoil din Ploieşti a luat foc. Incendiul a pornit la instalaţia de cocsare, însă nu a existat riscul producerii unei explozii.

40 de pompieri au intervenit cu şapte autospeciale cu apă şi spumă, iar procesul tehnologic a fost oprit.

„A avut loc un incendiu la una dintre instalaţiile rafinăriei. În acest moment,  focul este sub control şi nu sunt riscuri de a se propaga la vecinătăţi. Nu sunt victime, iar instalaţia este oprită”, declarau reprezentanţii Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, la momentului intervenţiei pompierilor.

Incendiul a fost stins după aproximativ două ore, însă un echipaj de pompieri a rămas în incinta rafinăriei pentru a asigura zona.

Din primele verificări a reieşit că incendiul a izbucnit ca urmare a autoaprinderii substanţelor inflamabile transportate prin instalaţia de coxare a rafinăriei.

Acesta nu este primul incendiul la o rafinărie prahoveană. În luna aprilie a anului trecut a avut loc o explozie puternică  la Rafinăria Petrobrazi. Atunci, șase muncitori au fost răniţi, între ei numărându-se şi trei austrieci.