Incendiu la secţia ATI a Spitalului Judeţean Alba. Două cadre medicale au fost rănite. O infirmieră a fost adusă la Bucureşti

O asistentă şi o infirmieră de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia, secţia de Anestezie Terapie Intensivă (ATI), au fost rănite, sâmbătă dimineaţă, în urma unui incendiu care a izbucnit din cauza unei lumânări care a căzut pe jos.  Infirmiera rănită a adusă la Spitalul de Arşi din Bucureşti, pentru că avea arsuri pe mai mult de 20% din corp, cu implicare circulatorie.

RomaniaTV.net
10 mart. 2018, 06:56
Incendiu la secţia ATI a Spitalului Judeţean Alba. Două cadre medicale au fost rănite. O infirmieră a fost adusă la Bucureşti

Incendiu la Spitalul Judeţean Alba a izbucnit după ce o infirmieră a vrut să aprindă o lumânare pentru o persoană decedată, care se afla în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI).

”Într-un salon în care era o persoană decedată anterior, o infirmieră a vrut să aprindă o lumânare, a scăpat chibritele jos și s-au aprins niște materiale textile, hainele infirmierei… asistenta care era în zonă a încercat să stingă cu o pătură și cu un stingător, nu a reușit… Incendiul s-a manifestat doar în acel salon, s-a inundat cu fum holul secției ATI și, ca victime, infirmiera respectivă a fost cu arsuri pe 25% din suprafața corpului și a fost transportată la UPU cu arsuri la nivelul gambelor, arsuri de gradul 1 și 2 și la nivelul pălmii și o doamnă asistentă cu intoxicație cu fum. I s-a administrat oxigen și acum este în afara oricărui pericol”,  a declara inspectorul șef ISU Alba, colonelul Cornel Oprișa, pentru Alba24.

Infirmiera a ajuns pe picioarele ei de la etajul doi al spitalului, unde se afla secţia de ATI, până la parter, unde se află Unitatea de Primiri Urgenţe, potrivit Mediafax.

În salonul în care a izbucnit incendiul se mai afla o asistentă medicală, care s-a intoxicat cu fum. Ea a încercat să stingă focul cu stingătorul, însă nu a reuşit, intervenind pompierii.