Incendiu la un autobuz al societăţii de transport public. Pompierii au intervenit de urgenţă

Un autobuz al societății de transport public Transurb Galați, în care se aflau cinci călători, a luat foc duminică seara în timp ce se afla în cursă pe unul dintre traseele din municipiu.

21 aug. 2017, 06:28
Incendiu la un autobuz al societăţii de transport public. Pompierii au intervenit de urgenţă

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Galați, Eugen Chiriță, incendiul a izbucnit la compartimentul motor al autobuzului, iar cei cinci pasageri aflați în el s-au autoevacuat.

„Focul a pornit de la compartimentul motor și a fost localizat la aceea zonă. În autobuz se aflau cinci pasageri care s-au autoevacuat. A intervenit o autospecială, iar incendiul a fost lichidat. A fost distrus 25% din autobuz, mai ales în zona compartimentului motor, dar și instalația electrică, iar pagubele sunt în jur de 20.000 lei”, a declarat, luni, Eugen Chiriță.

Evenimentul de duminică nu este primul de acest fel în care a fost implicat un autobuz de transport public. În aprilie 2015, un autobuz aflat în trafic, pe strada Brăilei, a fost oprit de către șofer după ce a fost sesizat de un călător că din spatele mașinii ieșea un fum gros. Călătorii au coborât speriați, iar la scurt timp au ajuns la fața locului pompierii, care au lichidat focarul de la compartimentul motor al autovehiculului.

Citeşte şi INCENDIU lângă Gara Basarab. Un vagon a fost cuprins de flăcări. Există posibilitatea propagării focului