Incendiu la un bloc din Piatra Neamţ. Pompierii au intervenit de urgenţă

Pompierii intervin cu şase autospeciale de stingerea unui incendiu la un bloc de locuiţe din Piatra Neamţ, după ce acoperişul a fost cuprins de flăcări. Şase persoane au fost evacuate, nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

RomaniaTV.net
27 iul. 2017, 12:37
Incendiu la un bloc din Piatra Neamţ. Pompierii au intervenit de urgenţă

„La intervenţie s-au deplasat 6 echipaje de stingere, o autoscară de intervenţie la înălţimi, un autocamion de intervenţie şi un echipaj SMURD Terapie Intensivă Mobilă. Ajunşi la locul intervenţiei, colegii au constatat că incendiu se manifesta la acoperişul blocului, este vorba despre un bloc cu două scări, în care sunt 32 de apartamente. Menţionăm prezenţa de spirit a doi colegi de la Inspecţia de Prevenire care se aflau în zonă pentru a autoriza un obiectiv, ei au intervenit pentru evacuarea persoanelor din cele două scări de bloc, mai exact au fost evacuate şase persoane.”, a declarat locotenent Adrian Rotaru, purtător de cuvânt al ISU Neamţ.

Intervenţia pompierilor continuă, iar până în acest moment nimeni nu a avut nevoie de îngriijiri medicale. Printr-un comunicat de presă, Primăria Piatra Neamţ a anunţat că este pregătită vină în ajutorul celor aflaţi de incendiu.

„Primăria Piatra-Neamţ este pregătită să asigure hrană şi cazare persoanelor ale căror locuinţe au fost afectate de incendiu, la căminul Colegiului Gheorghe Cartianu şi în locuinţele din proprietatea municipalităţii. Primăria va asigura sprijin financiar victimelor incendiului de la blocul nemţesc în urma unor anchete sociale. Aşteptăm o evaluare completă a pagubelor generate de incendiu şi suntem pregătiţi sa intervenim cu măsuri suplimentare”, a anunţat printr-un comunicat de presă Dragoş Chitic, primarul oraşului Piatra Neamţ.

Citeşte şi Incendiu la o societate de salubritate din Alba. Fumul gros era vizibil de la câţiva kilometri distanţă