Incendiul de la trenul de marfă cu azotat de amoniu din gara Breaza, lichidat. Iată cauza incidentului VIDEO

A fost pericol de explozie, marţi seara, în gara Breaza Nord, din județul Prahova. Pompierii au fost anunțați, marți seară, că de la un vagon al unui tren de marfă compus din 26 de vagoane, încărcat cu azotat de amoniu, ieşea fum.

31 oct. 2017, 16:15
Incendiul de la trenul de marfă cu azotat de amoniu din gara Breaza, lichidat. Iată cauza incidentului VIDEO

O scânteie produsă prin frânare care a determinat aprinderea podelei din lemn a vagonului cu azotat este posibila cauză a incidentului din Gara Breaza, precizează ISU Prahova, menţionând că circulaţia feroviară este încă blocată până când întreaga garnitură va fi trasă pe altă linie. De altfel, Ministrul Transporturilor a dispus înfiinţarea unei comisii de anchetă care să analizeze cauzele producerii acestui incident.

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a dispus o comisie de cercetare care va analiza cauzele producerii incidentului din zona haltei Breaza și va propune măsuri severe pentru ca asemenea evenimente să nu se mai repete, a anunțat, marți, ministerul de resort.

Începând cu ora 17:15, la nivelul Ministerului Transporturilor s-a instituit o Celulă de criză pentru gestionarea cât mai eficientă a situației legate de incidentul feroviar din zona Haltei Breaza. La fața locului sunt mobilizați reprezentanții serviciilor de siguranță a circulației de la toate companiile implicate. După finalizarea operațiunilor din zona Haltei Breaza, ministrul Transporturilor a dispus o Comisie de cercetare care va analiza cauzele producerii acestui incident și va propune măsuri severe pentru ca asemenea evenimente să nu se mai repete„, se arată într-un comunicat remis AGERPRES.

Coordonarea Celulei de criză este asigurată de secretarul de stat, Ninel Cercel. Din această structură mai fac parte: secretarul de stat pe domeniul rutier Florin Biban și directorii generali ai Companiilor Feroviare — CFR Infrastructură, CFR Călători, CFR Marfă și AGIFER.

Incendiul de la vagonul încărcat cu azotat aflat în gara Breaza a fost localizat în jurul ore 09.00, fiind eliminat pericolul de explozie.

Pompierii prahoveni au reuşit să localizeze incendiul izbucnit marţi seară la un vagon încărcat cu azotat de amoniu, care face parte dintr-un tren de marfă oprit în staţia Breaza Nord. Între timp, 56 de oameni au fost evacuaţi şi duşi la sala de sport din oraş.

Purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, a declarat că vagonul încărcat cu azotat de amoniu a fost decuplat dintr-o parte, iar incendiul a fost localizat, în urma unei acţiuni foarte dificile, în timpul căreia a existat riscul producerii unei explozii.

Pericolul producerii unei deflagraţii a fost înlăturat.

În jurul orei 18.15, purtătorul de cuvânt al CFR, Oana Brânzan, a spus că patru trenuri aflate în circulaţie la momentul închiderii traficului feroviar au fost oprite în gările Comarnic, Valea Largă şi Câmpina. Dintre acestea, trei erau cu destinaţia Bucureşti.

Ea a precizat că garnitura care transporta azotat de amoniu aparţine CFR Marfă, era formată din 26 de vagoane şi plecase de la Târgu Mureş, cu destinaţia Ploieşti Triaj.

Purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, a declarat că pompierii au acționat pentru răcirea vagonului. Potrivit sursei citate, procedura a avut rolul de a reduce riscul unei explozii.

Circulația în gara Breaza Nord, județul Prahova, a fost întreruptă în urma incidentului. Autoritățile au luat decizia evacuării populației pe o rază de 800 de metri.

De asemenea, a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică, iar șase autospeciale de stingere au acționat în zonă.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova au confirmat că în zonă există pericolul producerii unei explozii.

Citeşte şi Un autocar cu 43 de elevi la bord a luat foc pe Autostrada Transilvania