Incendiu puternic din cauza unei aeroterme, un bărbat a murit în chinuri groaznice

Un bărbat de 69 de ani din comuna Gostavăţu a murit, în noaptea de marţi spre miercuri, după ce locuinţa acestuia a luat foc, din cauza unui scurtcircuit la o aerotermă, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu.

17 ian. 2018, 08:40
Incendiu puternic din cauza unei aeroterme, un bărbat a murit în chinuri groaznice

Pompierii gărzii Stoeneşti au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, acţionând timp de două ore şi jumătate pentru stingerea incendiului, a precizat sursa citată.

Potrivit Agerpres, trei persoane se aflau în locuinţă în momentul izbucnirii incendiului, respectiv proprietarii casei şi fiica acestora, femeile reuşind să se autoevacueze înainte de sosirea pompierilor. Bărbatul a fost găsit de pompieri, în interiorul locuinţei, decedat, cu arsuri pe toată suprafaţa corpului.

„În momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi degajări mari de fum, la bunurile dintr-un hol şi din două camere de locuit. (…) În urma incendiului, au ars bunurile din două camere de locuit şi dintr-un hol şi tavanele celor trei încăperi. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este un scurtcircuit electric produs de un sistem de încălzire defect sau cu improvizaţii”, a precizat Băsăşteanu.