Incendiu puternic în Prahova. Pompierii au intervenit cu mături, lopeţi şi sticle cu apă

Aproximativ 80 de pompieri au intervenit, în noaptea de duminică spre luni, pentru lichidarea unui incendiu care a cuprins 50 de hectare de teren într-un gol alpin în zona Muntelui Babeş, în judeţul Prahova, intervenţia fiind extrem de dificilă întrucât în zonă nu ajung autospecialele.

RomaniaTV.net
29 iul. 2012, 21:55
Incendiu puternic în Prahova. Pompierii au intervenit cu mături, lopeţi şi sticle cu apă

Pompierii din cadrul ISU Prahova au fost solicitaţi să intervină, duminică seară, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins 50 de hectare de teren acoperit cu vegetaţie uscată într-un gol alpin din zona „Muntele Babeş”, în apropierea localităţii prahovene Cheia, situată la graniţa dintre judeţele Prahova şi Braşov.

Aproximativ 80 de pompieri acţionează pentru stingerea focului, însă intervenţia este extrem de dificilă, întrucât în zonă nu pot urca autospecialele cu apă şi spumă, iar drumul pe jos din punctul până unde pot urca maşinile şi până în zona incendiului durează două ore.

Pompierii acţionează cu mijloace de primă intervenţie, respectiv mături, lopeţi şi sticle cu apă, încercând să limiteze propagarea focului, care ar putea să ajungă la pădure.

La ora transmiterii acestei ştiri, acţiunea de stingere a incendiului este în desfăşurare.