Incendiu PUTERNIC la un bloc din Capitală: nouă persoane au primit îngrijiri medicale. VIDEO. UPDATE

Publicat: Sâmbătă, 08 Septembrie 2018 08:36 // Actualizat: Sâmbătă, 08 Septembrie 2018 22:16 // Sursa: romaniatv.net

Nouă persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, două ajungând la spital, în urma unui incendiu puternic izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă la o casă din sectorul 4 al Capitalei. Flăcările s-au extins la mansarda şi la ultimul etaj ale unui bloc învecinat. 

UPDATE: Cercetările cu privire la incendiul din sectorul 5 sunt desfăşurate de Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei sector 5 sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 5 sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, se arată într-o informare a Poliţiei Capitalei.

"Cu privire la incendiul produs pe raza sectorului 5, cercetările sunt desfăşurate de Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Sector 5 sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 5 sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere", afirmă sursa citată.

UPDATE: Pompierul care a fost rănit la membrul inferior în incendiul care a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă în sectorul 5 şi care a fost transportat la Spitalul "Bagdasar Arseni" va fi operat, a declarat pentru AGERPRES medicul Bogdan Dinu.

Potrivit acestuia, o altă persoană care a fost transportată la Spitalul "Bagdasar Arseni" a fost externată.

UPDATE: Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 5 a decis relocarea imediată a tuturor persoanelor afectate de incendiul care a distrus un bloc de pe strada Iordache Năstase.

"Faţă de situaţia locuitorilor din blocul de pe strada Iordache Năstase nr. 14, imobil distrus de un incendiu violent în dimineaţa zilei de 8 septembrie a.c., Primarul Daniel Florea a convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 5 şi a decis adoptarea de îndată a următoarelor măsuri: relocarea imediată a tuturor persoanelor afectate şi cazarea acestora în incinta căminului Liceului "Dumitru Moţoc", aflat în administrarea Autorităţii Locale Sector 5, asigurarea a trei mese/zi, la cantina Colegiului "Viilor", aflat în administrarea Autorităţii Locale Sector 5, asigurarea, de către S.A. Economat S.R.L, societate deţinută de Autoritatea Locală Sector 5, a produselor alimentare şi de igienă de strictă necesitate, asigurarea de urgenţă de către Autoritatea Locală Sector 5 a hainelor, produselor de încălţăminte şi a altor obiecte de strictă necesitate pentru toate persoanele afectate", se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Sectorului 5.

Totodată, s-a mai decis punerea la dispoziţie de către Autoritatea Locală Sector 5 a uniformelor şcolare şi a rechizitelor pentru toţi copiii din familiile afectate, pentru ca activitatea şcolară a acestora să nu fie afectată, asigurarea unui ajutor de urgenţă de la bugetul local al Sectorului 5 în cuantum de 3.000 de lei/membru de familie, acordarea de la Bugetul Local al Sectorului 5 pentru familiile afectate de ajutoare la plata chiriei pentru o perioadă de până la 3 ani, dar şi asigurarea pazei bunurilor prin aportul Poliţiei Locale Sector 5.

Potrivit sursei citate, clarificarea aspectelor juridice privind situaţia locativă face obiectul unui dosar penal, iar Administraţia Locală a Sectorului 5 a făcut şi face toate demersurile, în limita competenţelor ce îi revin, pentru tragerea la răspundere a celor vinovaţi.

UPDATE: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă transmite că în cazul blocului din Capitală care a ars în noaptea de vineri spre sâmbătă nu a fost identificată vreo solicitare pentru obţinerea avizului de securitate la incendiu.

"În evidenţele instituţiei noastre nu a fost identificată vreo solicitare din partea proprietarului/beneficiarului pentru obţinerea avizului de securitate la incendiu", a transmis ISU.

UPDATE: Locatarii blocului din Capitală cuprins de flăcări în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce focul s-a extins de la o casă din vecinătate, susţin că blocul a fost construit fără autorizaţie, iar proprietarii nu au acte pentru locuinţe, motiv pentru care nu au putut face nici asigurări. De asemenea, ei reclamă că nu există contract pentru furnizarea de energie electrică, alimentarea cu curent făcându-se pe organizare de şantier.

Răsturnare de situaţie în cazul blocului ars în Capitală: locatarii fac declaraţii uluitoare. Cine a construit imobilul

 

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov au anunţat că incendiul a izbucnit la o casă de pe strada Iordache Năstase şi s-a extins la un bloc învecinat, care are mansardă şi trei etaje.

Nouă persoane au primit îngrijiri medicale, două ajungând la spital în urma incendiului care a afectat blocul de locuinţe din Capitală, peste 100 de salvatori intervenind pentru localizarea şi stingerea focului

"Nouă persoane au fost asistate medical, numai două dintre acestea fiind transportate la spital", anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Două dintre persoanele cărora li s-a acordat primul ajutor sunt pompieri.

Peste 100 de salvatori au acţionat pentru localizarea şi stingerea incendiului care a afectat podul unei case şi mansarda unui bloc din strada Iordache Năstase.

"S-a intervenit atât de la înălţime, prin intermediul autoscărilor, cât şi de la nivelul solului, pentru limitarea propagării incendiului la vecinătăţi. Primordială a fost evacuarea tuturor persoanelor surprinse de incendiu. În acest sens, au fost constituite echipe de căutare-salvare pentru evacuarea locatarilor şi verificarea spaţiilor interioare", relatează IGSU.

Informaţiile iniţiale indicau că trei persoane au fost rănite.

1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
incendiu incendiu bucuresti incendiu capitala
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
08 sep 11:47
Răspunde | Votează email 0 email
cristian
www.clinicpro.ro transplant de par # estetica
1
EUR
4.6975
RON
20 Jan
noapte 0 °
zi 2 °
Ultimele joburi adaugate
24 H