Incendiu puternic la o fabrică de mase plastice din Ialomiţa

Un incendiu puternic a cuprins în noaptea de joi spre vineri o fabrică de reciclare a maselor plastice, pe o suprafaţă de aproximativ trei mii de metri pătraţi, din localitatea Fierbinţi-Târg din judeţul Ialomiţa, mai multe echipaje de pompieri intervenind pentru stingerea focului, care a ars cu flăcări violente.

24 aug. 2018, 04:30
Incendiu puternic la o fabrică de mase plastice din Ialomiţa

UPDATE: Un scurtcircuit a provocat incendiul de proporţii care a cuprins o fabrică de reciclare a maselor plastice din oraşul Fierbinţi-Târg, judeţul Ialomiţa. În incendiu, pentru stingerea căruia pompierii au intervenit aproape 12 ore, un pompier şi patronul fabricii au suferit arsuri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Ialomiţa, sublocotenentul Lăcrămioara Chirea, incendiul de la fabrica de reciclare a maselor plastice din oraşul Fierbinţi-Târg a fost lichidat complet în jurul orei 11.30, la aproape 12 ore de la momentul la care pompierii au fost alertaţi să intervină.

Ulterior, poliţiştii şi pompierii au început o anchetă, stabilind că incendiul a fost provocat de un scurtcircuit.

Flăcările au provocat distrugeri importante: trei hale pe o suprafaţă de circa 3.000 de metri pătraţi, sute de tone de materie primă şi deşeuri depozitate aici, utilajele şi toate instalaţiile din interior.

Două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale: patronul fabricii de reciclare şi unul dintre pompieri.

La un moment dat, patronul societăţii a ajuns în zona în care se aflau materiale plastice topite de foc, a alunecat şi a căzut la pământ, suferind arsuri la picioare. Un pompier a sărit în ajutorul bărbatului şi, la rândul lui, a suferit arsuri superficiale la mâna stângă. Cei doi au primit ajutor medical la faţa locului, iar apoi au ajuns la spital, nefiind internaţi. Proprietarul halelor a decis însă să meargă la o clinică din Capitală pentru a fi văzut de un medic specialist.

Ştirea iniţială:

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Ialomiţa, Lăcrămioara Chira, a declarat pentru News.ro că incendiul la fabrica de reciclare a materialelor plastice din localitatea Fierbinţi-Târg a fost anunţat la 112 după miezul nopţii şi se manifestă cu flăcări violente.

Focul a cuprins şi a distrus trei hale ale fabricii, în suprafaţă de aproximativ o mie de metri pătraţi fiecare, iar la această oră este localizat, dar nu a fost stins, arzând în continuare cu flăcări violente. La faţa locului intervin echipaje de pompieri de la ISU Ialomiţa, serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă, dar şi echipaje de la ISU Bucureşti-Ilfov, cu şapte autospeciale cu apă şi spumă.

Reprezentantul ISU a precizat că în imediata apropiere a fabricii se află case şi a existat pericolul de extindere a focului la locuinţe, dar la această oră nu mai există acest risc.

Incendiul a fost anunţat la 112 de către muncitori ai fabricii, în condiţiile în care acolo se aflau aproximativ zece angajaţi care dormeau în barăci aflate în curtea fabricii, la mare distanţă de clădirile cuprinse de flăcări, astfel că nicio persoană nu a fost rănită