O hală de producţie a hârtiei şi maselor plastice din Galaţi, mistuită de flăcări. Incendiul, stins după 24 de ore

Un incendiu puternic a izbucnit, luni seară, la o hală de producţie a hârtiei şi maselor plastice din Galaţi. Intervenţia pompierilor a fost foarte dificilă din cauza flăcărilor mari, a temperaturilor ridicate şi a fumului dens. Incendiul a fost stins, marţi, după aproape 24 de ore.

RomaniaTV.net
07 aug. 2017, 16:25
O hală de producţie a hârtiei şi maselor plastice din Galaţi, mistuită de flăcări. Incendiul, stins după 24 de ore

La o hală de producţie a hârtiei şi a maselor plastice – peturi – a izbucnit un incendiu puternic care s-a manifestat violent pe o suprafaţă de aproximativ 700 de metri pătraţi.

Purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă, a declarat, marţi, că pompierii supraveghează zona unde a avut loc un incendiu de proporţii, pentru că încă mai sunt materaile care ard mocnit.

„Mai sunt pompieri la faţa locului, ei supraveghează câteva focare de incendiu. Încearcă să le stingă ca să poată declara misiunea încheiată. Sunt materiale care au ars mocnit, a căzut plafonul peste ele, şi când dăm la o parte resturile acestea se aprind. De aceea nu putem pleca de la faţa locului, nu mai este nici un pericol pentru casele din zonă dar supraveghem. S-a luat decizia ca la noapte (marţi spre miercuri), acolo să fie unul sau două echipaje de pompieri”, a declarat Eugen Chiriţă, potrivit Mediafax.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime, însă flăcările s-au extins la un restaurant învecinat.

„Incendiul s-a extins și la acoperișul restaurantului din vecinătate. Nu au fost persoane evacuate pentru că nimeni nu era în interior, dar au fost scoase mai multe bunuri”, a anunțat luni purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Eugen Chiriță.

Potrivit ISU Galaţi, intervenţia pompierilor gălăţeni este deosebit de dificilă din cauza flăcărilor mari, a temperaturilor ridicate şi a fumului dens generat de arderea materialelor plastice.

S-a acţionat cu zece autospeciale pentru stingerea incendiului violent.

La faţa locului, s-a aflat şi un echipaj SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

Traficul rutier la ieşirea din muncipiul Galaţi, pe prelungirea străzii Traian, a fost întrerupt, luni seară, pentru a facilita intervenţia pompierilor pentru stingerea incendiului care se manifestă în continuare la un depozit de hârtie şi mase plastice.