Incendiu URIAŞ la Moscova. Sunt victime

Un incendiu uriaş a cuprins joi o centrală termică, la periferia Moscovei, unde flăcări se ridicau la 50 de metri înălţime, potrivit unor imagini transmise în direct de televiziunea rusă, relatează AFP.

11 iul. 2019, 11:20
Incendiu URIAŞ la Moscova. Sunt victime

Cel puţin şase persoane au fost rănite în incendiu, potrivit filialei regionale a Ministerului Sănătăţii, citată de agenţiile ruse de presă.

”Staţia şi-a redus puterea la zero, însă nu există vreun risc de întrerupere a electricităţii (livrate) consumatorilor. Alte generatoare de rezervă au fost pornite, iar capacitatea de producţie a centralelor aflate în activitate a fost crescută”, a anunţat societatea exploatantă, Mosenergo.

Incendiul a izbucnit către ora locală 11.00 (12.00, ora României), la un gazoduct care alimentează centrala, în incinta acesteia, fără să provoace pagube instalaţiei propriu-zise, potrivit aceleiaşi surse.

Aproximativ 50 de vehicule de pompieri au fost trimise să lupte împotriva incendiului, în satul Celobitievo, la mai puţin de doi kilometri de Moscova, a anunţat pe Twitter primarul capitalei, Serghei Sobianin.

Centrala termică numărul 27, care funcţionează cu gaze naturale, furnizează electricitate şi încălzire în patru cartiere din nordul şi nord-estul capitalei ruse.

Construită din 1987 şi până în anii 2000, aceasta este cea mai modernă centrală care alimentează Moscova.