INCENDIU COLECTIV. Un supravieţuitor povesteşte ce s-a întâmplat cu adevărat în clubul morţii

Una din persoanele care a scăpat cu viaţa din incendiul de la clubul Colectiv a povestit anchetatorilor ce s-a întâmplat în noaptea tragediei.

04 nov. 2015, 13:24
INCENDIU COLECTIV. Un supravieţuitor povesteşte ce s-a întâmplat cu adevărat în clubul morţii

Unul din supravieţuitorii incendiului a descris o parte din clubul Colectiv ca un „container”, scrie evz.ro.

„Accesul în club se face printr-o uşă din profil PVC, după care se intră într-un container, iar din acest container tot prin două uşi din profil PVC se face accesul în sala propriu-zisă a clubului”, a relatat supravieţuitorul.

Citeşte şi Legatura dintre dezastrul produs la clubul Colectiv şi cifra malefică 666. Cumpenele se abat asupra ROMÂNIEI

Tânărul a povestit că artificiile din cauza căruia s-a declanşat incendiul erau dispuse sub forma unor tuburi „în plan vertical, puţin înclinate spre public”, iar stâlpii şi tavanul erau capitonate cu bureţi.

Bărbatul a descris anchetatorilor momentul în care artificiile au aprins bureţii şi a povestit că solistul trupei a cerut să se aducă un extinctor, lucru care nu s-a întâmplat. În câtva secunde, clubul a fost curpins de flăcări, a relatat acesta.

Citeşte şi Pompierii care au acţionat la COLECTIV. „Uşa era blocată de cadavre, o grămadă de corpuri unul peste celălalt”

„În sală se crease deja o mare agitaţie şi panică, în sensul că toţi oamenii veneau în fugă spre container. Nu ştiu exact cum am ajuns în container, cred că m-am strecurat printre ceilalţi, iar la un moment dat mă aflăm peste mai multe persoane, iar alte personae se aflau deasupra mea. Îmi aduc aminte că cineva m-a tras de mână, astfel că am reuşit să ies din container. Am plecat de acolo, m-am rezemat de o maşină, iar după ce mi-am revenit m-am dus spre accesul în club să văd ce anume se întâmplă. Toate lumea ţipa, la uşa de acces în container oamenii stăteau unii peste alţii, iar cei care ieşeau erau cuprinşi de flăcări. Nu-mi dădeam seama ce anume se întâmplă, eram ameţit, cred că de la fum. Împreună cu ceilalţi, care eram nevătămaţi am încercat să acordăm ajutor celorlalte persoane care ieşeau fiind cuprinşi de flăcări”.

Tânărul care a scăpat din clubul Colectiv a scăpat cu o arsură în zona gâtului, după ce un bărbat curpins de flăcări a pus braţul pe el.

„Acest container, atât la intrare, cât şi la ieşire din acesta avea câte un prag înalt de aproximativ 10 cm, iar oamenii se împiedicau de el atunci când încercau să iasă”, a fost declaraţia cu care supravieţuitorul şi-a încheiat declaraţia.