Incendiul de la fabrica de mezeluri din Bacău, lichidat după o intervenţie de 18 ore

Incendiul izbucnit la o fabrică de mezeluri din municipiul Bacău a fost lichidat, miercuri dimineaţă, după o intervenţie a pompierilor care a durat mai bine de 18. O comisie de anchetă, formată din reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi Poliţiei, urmează să stabilească ce a provocat incendiul care afectat o suprafaţă de aproximativ 2.500 de metri pătraţi.

15 mart. 2017, 08:57
Incendiul de la fabrica de mezeluri din Bacău, lichidat după o intervenţie de 18 ore

Peste 130 de pompieri au intervenit timp de o zi şi o noapte pentru stingerea incendiului de la cea mai mare fabrică de mezeluri din municipiul Bacău. Potrivit reprezentanţilor ISU Bacău, intervenţia s-a finalizat miercuri dimineaţă, după mai bine de 18 ore în care, pe lângă numărul foarte mare de pompieri dislocaţi de la trei detaşamente municipale, au fost folosite şi 18 maşini din cadrul instituţiei.

Incendiul a afectat o suprafaţă de 2.500 de metri pătraţi din hala frigorifică de depozitare a produselor din carne, arzând elemente de construcţie, respectiv tablă, mase plastice, spumă din interiorul pereţilor.

Citeşte şi Pericol de explozie la fabrica de mezeluri din Bacău. Peste 100 de pompieri intervin

„Intervenţia a fost una foarte dificilă, atipică, în condiţiile în care a ars mocnit, fără flacără, ceea ce a condus la degajări foarte mari de fum. În aceste condiţii, pompierii au fost nevoiţi, pe o vizibilitate aproape zero în incinta acelei hale, să poarte în permanenţă măştile de oxigen pentru a nu risca intoxicaţia. Din fericire, nu au existat victime din rândul echipelor de intervenţie şi nici din cel al salariaţilor, aceştia din urmă evacuându-se la timp din incinta halei”, a declarat, miercuri, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

În cursul zilei de miercuri, o comisie de anchetă, formată din reprezentanţi ai ISU şi Poliţiei, va începe cercetarea la faţa locului pentru a stabili cauzele care au condus la producerea incendiului.

Incendiul care a cuprins hala frigorifică de depozitare a produselor din carne de la fabrica de mezeluri din Bacău a izbucnit marţi dimineaţă.

Iniţial, aproximativ 80 de pompieri au intervenit, însă numărul acestora a ajuns la peste 130, după ce pe parcursul operaţiunii, echipele de intervenţie au constatat că există pericolul de explozie a buteliilor cu freon situate în podul halei de 2.500 de metri pătraţi şi folosite la sistemul de climatizare.

Citeşte şi Incendiu la o fabrică de mezeluri din Bacău