Incendiul de la Spitalul de Psihiatrie Gătaia a pornit de la un coş de fum neizolat. Flăcările, stinse după aproximativ opt ore

Pompierii au stabilit că incendiul care a cuprins, duminică seară, un pavilon al Spitalului de Psihiatrie Gătaia din Timiş şi în urma căruia 70 de bolnavi au fost evacuaţi a pornit de la un coş de fum care nu a fost izolat corespunzător. Intervenţia pentru stingerea flăcărilor a durat aproximativ opt ore.

RomaniaTV.net
23 ian. 2017, 13:55
Incendiul de la Spitalul de Psihiatrie Gătaia a pornit de la un coş de fum neizolat. Flăcările, stinse după aproximativ opt ore

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratuui pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al judeţului Timiş, Mugurel Ioja, a declarat, luni, pentru News.ro, că incendiul izbucnit la un pavilion al Spitalului de Psihiatrie Gătaia a pornit de la un coş de fum care nu a fost izolat corespunzător.

„Pompierii au reuşit să stingă incendiul noaptea trecută (luni n.r.), în jurul orei 4.00, deci au avut de lucru aproximativ opt ore. Odată stinse flăcările s-a stabilit şi cauza incendiului. Astfel, s-a stabilit că neizolarea coşului de fum faţă de elementele combustibile ale acoperişului a dus la izbucnirea incendiului, pentru ca acesta a avut loc la nivelul acoperişului”, a declarat Ioja.

Potrivit sursei citate, în total 70 de pacienţi care erau internaţi în pavilionul în care a avut loc incendiul, dar şi în cel învecinat au fost evacuaţi de pompieri şi de personalul spitalului, între aceştia fiind şi câteva persoane netransportabile.

Incendiul a izbucnit duminică seară, la acoperişul Spitalului de Psihiatrie din Gătaia, o clădire cu un etaj în care se aflau şi 25 de persoane netransportabile. La intervenţia de stingere a flăcărilor au participat pompieri din Gătaia, Birda, Deta şi Timişoara.