Încep lucrările la o nouă PARCARE CU 6 ETAJE în zona Obor. CINE o va putea folosi şi cât va costa un loc

PARCARE SUPRAETAJATĂ OBOR. Bucureştenii care îşi fac cumpărăturile la Piaţa Obor, dar şi cei care vin la Primăria Sectorului 2 sau locuiesc în zonă, ar putea scăpa de grija locului de parcare. Administraţia locală intenţionează să demareze lucrările de construcţie a unei parcări supraterane cu şase etaje, maşinile urmând să fie ridicate cu patru lifturi de mare capacitate şi depozitate prin intermediul unui sistem inteligent de detectare al locurilor disponibile la fiecare nivel, după cum a precizat pentru RomaniaTV.net primarul Sectorului 2, Mugur Toader Mihai. Noua parcare va fi faţetată cu panouri verzi, pe terasa clădirii fiind amenajate mai multe spaţii verzi pentru relaxare.

12 iul. 2016, 09:21

PARCARE SUPRAETAJATĂ OBOR. „Estimez că lucrările la noua parcare supraetajată, ce va fi construită pe str. Ziduri Mişi nr.4, vor începe în luna septembrie 2016 şi vor fi gata până la jumătatea anului viitor. Va fi una dintre cele mai moderne parcări din Capitală”, a declarat pentru RomaniaTV.net primarul Sectorului 2, Mugur Toader Mihai care a precizat că, pentru a putea demara efectiv lucrările de construcţie în zonă trebuie deviată o conductă de apă, ulterior fiind emisă autorizaţia de construcţie.

Noua parcare din zona Pieţei Obor va avea un regim de înălţime compus din parter + 5 etaje + al 6-lea retras, astfel că va fi suficient de încăpătoare atât pentru şoferii care vor veni la magazinul Obor sau la primărie, dar va putea fi folosită şi de cei care lucrează ori locuiesc în zonă.

„În timpul zilei, parcarea supraetajată va putea fi folosită în regim de închiriere cu plata la oră de toţi cei interesaţi, iar pe parcursul nopţii va putea fi folosită de riverani. Deocamdată, nu a fost stabilit un preţ de închiriere însă va fi unul accesibil, în jurul sumei de 2 lei/oră”, a explicat edilul Sectorului 2. 

Parcarea va beneficia de sistem inteligent de detectare a locurilor disponibile

PARCARE SUPRAETAJATĂ OBOR. Smart-parkingul supraetajat va fi construit pe str. Ziduri Moşi nr.4, la capătul pieţei Obor spre Pantelimon unde, acum, funcţionează o simplă parcare la sol. Noua clădire va fi ridicată pe un teren de 885 de metri pătraţi administrat de Primăria Sectorului 2. Tot pe str. Ziduri Moşi nr.23, Primăria Sectorului 2 a mai pus la dispoziţia celor care îşi fac cumpărăturile la piaţa Obor o parcare publică cu o capacitate de 300 de locuri, amenajată la sol. 

Noua parcare inteligentă este compusă din trei corpuri de clădire, lipite între ele, ce sunt amplasate pe un teren în formă de triunghi, în care una din laturi are regim de înălţime P+1, altă latură P+6 retras, iar alta P+5.

Noua parcare va fi faţetată cu panouri verzi

Smart-parkingul este prevăzut cu câte 20 locuri de parcare pe fiecare etaj, la care se adaugă încă opt locuri pe terasă. De asemenea, vor fi funcţionale patru lifturi exterioare, de mare capacitate, din care două pentru urcarea şi două pentru coborârea autoturismelor.

PARCARE SUPRAETAJATĂ OBOR. Construcţia este proiectată pentru un număr total de aproape 120 de locuri de parcare. Pentru a face peisajul din zona Obor cât mai plăcut, noua parcare va fi faţetată cu panouri verzi, suspendate în exterior, pe terasa clădirii fiind amenajate mai multe spaţii verzi pentru relaxare.