Începe NOUL AN ŞCOLAR. Vezi ce SCHIMBĂRI importante îi aşteaptă pe elevi în 2014-2015

Anul şcolar 2014-2015 vine cu schimbări pentru elevi. Manualele clasice se vor transforma în manuale digitale, iar cei mici vor învăţa fracţii matematice şi noţiuni de fizică încă din clasa a II-a.

14 sept. 2014, 08:31
Începe NOUL AN ŞCOLAR. Vezi ce SCHIMBĂRI importante îi aşteaptă pe elevi în 2014-2015

Elevii din clasele primare, gimnaziale sau de liceu vor avea de-a face cu materii noi în noul an şcolar. Este vorba despre materii opţionale. Elevii vor avea de ales între arhitectură, educaţie antreprenorială, istoria jazz-ului sau şah.

„Programele vin în întâmpinarea cerinţelor de pe piaţa muncii şi pregătesc tinerii pentru realitatea economică, dezvoltându-le abilităţi şi competenţe esenţiale pentru carieră şi pentru viaţă. Programul de antreprenoriat familiarizează tinerii cu antreprenoriatul, ajutându-i să îşi definească idei de afaceri, potenţialii clienţi şi avantajele competitive. Prin exerciţii şi lucru în echipă, elevii învaţă ce presupune antreprenoriatul, de la cum se concepe o afacere şi ce calităţi are un lider până la cum se aduce pe piaţă un produs sau un serviciu cerut de clienţi şi cum se administrează un business pilot”, potrivit unui comunicat emis de Junior Achievement România.

Citeşte şi Începe NOUL AN ŞCOLAR. Profesorii NU AU VOIE să facă meditaţii cu elevii de la clasă

Ministerul Educaţiei îşi doreşte să introducă pe lângă manualele clasice şi manuale digitale. Deocamdată aceste manuale nu se află încă pe băncile şcolilor, însă reprezentanţii ministerului spun că este o situaţie temporară şi că problema va fi rezolvată în timpul anului.

„Faptul că din această toamnă elevii claselor I şi a II-a vor avea manuale noi, inclusiv în format digital, marchează o nouă pagină în istoria educaţiei româneşti. Acesta este un moment important în evoluţia şcolii şi în dezvoltarea societăţii româneşti. Introducerea manualelor digitale este un pas necesar spre modernitate, o adaptare a sistemului de învăţământ la lumea tehnologiei şi la ceea ce se întâmplă în mod concret în viaţa generaţiilor actuale de copii”, a declarat ministrul Remus Pricopie.

Citeşte şi Rechizitele şcolarilor, prea scumpe pentru părinţi. Cât costă ghiozdanul elevului VIDEO

Şi în programa şcolară vor fi modificări. Cei mici vor studia o limbă străină încă din clasa pregătitoare, iar cei de clasa a II-a vor învăţa să facă fracţii la matematică şi vor avea şi o oră de fizică pe săptămână.

Aproximativ 3.200.000 de elevi şi preşcolari vor începe luni anul şcolar 2014-2015, care va avea 36 de săptămâni de cursuri, însumând 177 de zile lucrătoare.

Citeşte şi: Încep grădiniţele! Ce ANALIZE OBLIGATORII trebuie să cuprindă dosarul medical al copilului