Începe ŞCOALA: 4 probleme de sănătate cu care se pot confrunta copiii

Nu mai este mult si clopotelul incepe sa sune din nou pentru scolari. Dupa inceperea scolii este posibil ca problemele de sanatate sa inceapa sa apara. Iata cateva neplaceri la care mamele trebuie sa gaseasca solutii.

RomaniaTV.net
04 sept. 2018, 19:56
Începe ŞCOALA: 4 probleme de sănătate cu care se pot confrunta copiii

Afla aici detalii despre Structura anului scolar 2018-2019.
1. Copilul meu are paduchi! Ce e de facut?

Desi pare greu de crezut, in secolul XXI inca mai exista paduchi. Si odata intrati in colectivitate, mai ales in clasele suprapopulate, copiii sunt expusi unui risc major. Cereti ajutorul medicului sau farmacistului. Ei va vor putea recomanda tratamentul, de obicei pe baza de silicon, care omoara paduchii si ouale acestora, prin blocarea cailor respiratorii. Verificati toti membrii familiei. Este posibil ca si ceilalti sa fi luat, chiar daca nu prezinta mancarimi.
2. E tot timpul racit! Cum il pot imuniza?

Adultii racesc, in medie, de 2-3 ori pe an, in timp ce un copil se poate imbolnavi chiar si de 10 ori. Si asta pentru ca fie este expus la multi factori de infestare in scoli si gradinite, fie n-a mai fost pana acum in colectivitate si nu s-a imunizat la multi virusi.

Prevenirea racelii sau gripei este foarte importanta! Puteti sa-i intariti copilului sistemul imunitar cu o alimentatie sanatoasa, cu exercitii fizice regulate, iaurturi probiotice. De asemenea, stresul poate fi un factor de slabire a imunitatii, dar si lipsa somnului. Daca obisnuiti sa fumati, evitati sa faceti asta in preajma copilului. Cat despre vitamine, medicamente si suplimente alimentare, consultati medicul pentru a vi le prescrie pe cele mai potrivite pentru copilul vostru. De asemenea, invatati-l sa se spele des si temeinic pe maini cu apa si sapun.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.