Începe ŞCOALA: Top 4 probleme pentru copiii mici care fac ca începutul şcolii să fie dificil

Incepe scoala si pentru unii parinti poate fi o binecuvantare: copiii intra in rutina orelor de clasa si a temelor, iar ei nu mai sunt nevoiti sa le faca un anumit program de petrecere a timpului liber. Pentru altii insa, inceperea scolii poate fi si un motiv serios de stres: copiii nu sunt pregatiti pentru scoala.

08 sept. 2014, 06:28
Începe ŞCOALA: Top 4 probleme pentru copiii mici care fac ca începutul şcolii să fie dificil

Iata 4 probleme cu care se pot confrunta parintii copiilor care pasesc prima data pragul scolii si recomandarile venite din partea specialistilor EmpoweringParents.

1. Copilul meu e agresiv
“Copilul meu de 6 ani merge la scoala si sunt stresata, pentru ca in gradinita obisnuia sa bata si sa muste copiii. A fost destul de agresiv, chiar si cu educatoarele”.
Multi copii sunt agresivi pentru ca nu stiu sa se comporte altfel intr-o situatie in care sunt stresati sau anxiosi. Unii copii au abilitatea de a-si stapani sentimentele, altii insa sunt foarte sensibili. In cazul in care copilul se stapaneste foarte greu, este de datoria ta, ca parinte, sa-i arati cu mult calm si multa iubire, cum sa gestioneze o situatie dificila.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.