Închisoare cu executare în Prahova pentru fiica şi ginerele unui consilier municipal PDL

Membrii unei grupări infracţionale care frauda firme de leasing, între care ginerele şi fiica unui consilier municipal PDL, au fost condamnaţi, luni, de Tribunalul Prahova la închisoare cu executare şi plata sumelor de 1.374.724 euro şi 2.225.679 lei către părţile vătămate, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
16 iun. 2014, 16:57
Închisoare cu executare în Prahova pentru fiica şi ginerele unui consilier municipal PDL

Potrivit portalului instanţelor de judecată, magistraţii Tribunalului Prahova s-au pronunţat, pe fond, în dosarul în care Nicolae Stanciu, fost Ceapchie, ginere al consilierului municipal PDL Marilena Stanciu, dar şi fiica acesteia, Ana Stanciu, şi alte trei persoane au fost judecate pentru fraudarea unor firme de leasing şi realizarea de operaţiuni financiar-bancare frauduloase.

Astfel, instanţa de judecată l-a condamnat pe liderul grupării, Nicolae Stanciu, la patru ani şi şase luni de închisoare pentru iniţierea unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu un prejudiciu de 1.582.508 euro şi spălare de bani.

Aceeaşi pedeapsă au primit-o şi soţia acestuia, Ana Ruxandra Stanciu, şi fiul lui, Ceapchie Mădălin, acuzaţi de aderare la un grup infracţional organizat, înşelăciune şi spălare de bani.

Alţi doi inculpaţi din acest dosar au primit pedepse de câte patru ani de închisoare cu executare pentru aderare la un grup infracţional organizat şi înşelăciune, unul dintre aceştia fiind acuzat, în plus, de spălare de bani, iar celălalt de deţinere fără drept a unei arme neletale din categoria celor supuse autorizării.

De asemenea, inculpaţii au fost obligaţi la plata unor sume către părţile civile constituite în proces.

Astfel, cei cinci, în solidar cu părţile responsabile civilmente, sunt obligaţi să plătească sumele de 1.374.724 euro şi 2.225.679 lei către societăţile constituite părţi civile, sumele reprezentând prejudiciu neacoperit.

Inculpaţii sunt obligaţi şi la plata a câte 10.000 lei cheltuieli judiciare către stat.

Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

În fapt, s-a reţinut că membrii grupului infracţional organizat, având ca lider pe Nicolae Ceapchie, au indus în eroare reprezentanţii mai multor societăţi de leasing şi ai altor societăţi comerciale şi bancare, cu ocazia încheierii unor contracte, în scopul obţinerii de foloase materiale injuste.

Valoarea prejudiciului era estimată de anchetatori la 10.000.000 lei, aceştia instituind sechestrul asigurator asupra mai multor utilaje folosite la infrastructura rutieră, a unui teren şi a şapte imobile situate în Ploieşti.