Închisoare de aur? Condiţiile de detenţie ale prinţilor saudiţi arestaţi pentru corupţie FOTO

În seara zilei de 4 noiembrie, 11 prinți și membri (și foști membri) ai guvernului au fost arestați în Arabia Saudită, în urma unei operațiuni anticorupție. Locul lor de detenție poate fi caracterizat ca fiind cel puțin regal.

07 nov. 2017, 19:55
Închisoare de aur? Condiţiile de detenţie ale prinţilor saudiţi arestaţi pentru corupţie FOTO

Cei 11 membri ai familiei regale, miliardari și zeci de actuali sau foști miniștri sunt în prezent ţinuţi în detenţie în somptuosul Ritz-Carlton din Riad, capitala Arabiei Saudite. În fotografiile postate pe Twitter de jurnalistul Jamal Rayyan din Al-Jazeera, putem vedea un grup de persoane într-unul din saloanele mari ale hotelului. Este foarte probabil ar putea servi drept dormitor improvizat, deoarece saltelele sunt întinse pe podea, uar pe ele sunt oameni înveliţi în pături.

În seara zilei de 4 noiembrie, Arabia Saudită s-a angajat într-o operațiune fără precedent. Potrivit unor surse, aproape 500 de oficiali de rang înalt au fost arestați, ca parte a unei operațiuni anticorupție. Purificarea, orchestrată de către Prinţul Moştenitor Mohammed bin Salman, a inclus şi arestarea influentului prinţ Al-Walid ben Talal.