Închisoare privată pentru deţinuţii cu pretenţii. Vezi ce vrea să facă un afacerist în Argeş

Un om de afaceri din Argeş face demersuri pentru construirea unui penitenciar privat. În închisoarea privată ar putea ajunge deţinuţii de lux nemulţumiţi de condiţiile de detenţie din celulele statului.

31 mart. 2015, 06:28
Închisoare privată pentru deţinuţii cu pretenţii. Vezi ce vrea să facă un afacerist în Argeş

Un om de afaceri argeşean a făcut primele demersuri pentru construcţia primei puşcării private din România. Călin Duţă, proprietarul unei importante companii imobiliare ce activează în Bucureşti, spune că a plătit deja proiectul si se afla in negocieri avansate pentru achiziţia unui teren în localitatea Albota, acolo unde deja are în proprietate 4.000 mp, dar care nu-i sunt suficienţi pentru ceea ce vrea să facă.

Singura problemă cu care se confrunta ar fi aceea a lipsei legislaţiei care să îi permită să introducă în circuitul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) noua puşcărie, însă speră că în acest an legile se vor modifica şi din toamna puşcăria de la Albota va putea caza primii deţinuţi.

Argeşeanul întreprinzător spune ca penitenciarul de la Albota va avea o capacitate de 1.200 de locuri si va fi dotat cu sală de sport, spaţii de producţie agricolă, piscicolă şi de mică industrie, dar şi cu staţie de epurare proprie.

„Ideea este următoarea: statul pune la dispoziţie paza si cheltuielile aferente fiecarui puscarias, firma ridică sediul şi îşi scoate cheltuielile fie din chiria pe care o va încasa apoi de la stat, dacă voi da puşcăria în chirie, fie din banii pe care statul ii va plati pentru tot ceea ce inseamna intretinerea unui detinut, inclusiv pentru plata pazei prin firme private. Pe de altă parte, mai sunt şi alţi beneficiari ai proiectului, cum ar fi primăriile”, spune Călin Duţă, potrivit ziarulprofit.ro.

Afaceristul a primit un raspuns semnat chiar de Robert Cazanciuc, ministrul în exerciţiu si care îi dă speranţe că la toamna puşcăria privată va putea deveni funcţională.