Incident armat în Canada: Trei POLIŢIŞTI au fost UCIŞI de un bărbat înarmat GALERIE FOTO

Trei poliţişti au fost împuşcaţi mortal într-o localitate canadiană din estul ţării iar alţi doi au fost răniţi, informează miercuri poliţia canadiană, precizând că autorul, înarmat cu o armă automată şi îmbrăcat în haine de camuflaj, este în prezent căutat, relatează Reuters şi DPA, citate de Agerpres.

RomaniaTV.net
05 iun. 2014, 06:49

Poliţia regală călare din provincia New Brunswick a anunţat că îl caută pe Justin Bourque, de 24 de ani, din Moncton, un oraş de circa 70.000 de locuitori de pe coasta de est. ‘Trei poliţişti au fost împuşcaţi mortal de atacator. Doi poliţişti au suferit răni care nu le pun viaţa în pericol. Atacatorul rămâne în libertate’, a scris poliţia pe contul său de Twitter.

O fotografie despre care se afirmă că ar fi a lui Bourque a fost difuzată de mai multe media locale. În imagine apare un bărbat în uniformă de luptă care are asupra sa cel puţin o armă automată. Potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei, poliţiştii au fost împuşcaţi după ce au răspuns unui apel privind faptul că un bărbat înarmat şi în uniformă de camuflaj se plimbă pe străzile oraşului, potrivit Agerpres.

Atacul armat a fost raportat poliţiei la ora locală 21.12 (00.12 GMT), menţionează DPA, citată de Agerpres.

Atacurile criminale în masă sunt relativ rare în Canada, care are legi mai stricte privind deţinerea de arme decât SUA. Ultimul atac de acest tip care a vizat poliţia canadiană a avut loc în Mayerthorpe, provincia Alberta, în 2005, când un atacator a împuşcat mortal patru poliţişti.

Moartea celor trei poliţişti a provocat un val de reacţii pe reţelele sociale, iar premierul provinciei, David Alward, şi ministrul federal pentru siguranţa publică, Steven Blaney, s-au declarat şocaţi de atac.