Incident aviatic pe Otopeni. O aeronavă Airbus, aparţinând companiei Turkish Airlines, a ieşit de pe pistă

O aeronavă Airbus A320, aparţinând companiei Turkish Airlines, la bordul căreia se aflau 176 de pasageri şi membrii echipajului, a depăşit "pragul fizic 08L", oprindu-se în siguranţă pe suprafaţa betonată a pistei. Incidentul s-a petrecut joi seară, la ora 20.57, pe Aeroportul Henri Coandă, după aterizarea pe pista numărul 2 (26R-08L). Pasagerii au fost debarcaţi în siguranţă, nicio persoană neavând de suferit şi nefiind înregistrate pagube materiale semnificative.

22 iun. 2017, 19:46
Incident aviatic pe Otopeni. O aeronavă Airbus, aparţinând companiei Turkish Airlines, a ieşit de pe pistă

Potrivit unui comunicat de presă remis, joi seară, la Aeroportul Henri Coandă, o aeronavă Airbus A320, aparţinând companiei Turkish Airlines, după aterizarea pe pista nr. 2 (26R-08L) a depăşit pragul fizic 08L oprindu-se în siguranţă, pe suprafaţa betonată a pistei.

„La bordul avionului se aflau 176 de pasageri şi membrii echipajului. Pasagerii au fost debarcaţi în deplină siguranţă. Nicio persoană nu a avut de suferit şi nu s-au înregistrat pagube materiale semnificative”, se arată în comunicat.

Aeronava urmează să fie tractată în curând la una din platformele aeroportului.

În urma acestui incident aviatic, o echipă a Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile a demarat invesigaţiile, conform reglementărilor în vigoare.

Citeşte şi Aglomeraţie pe Aeroportul Otopeni: Pasagerii trebuie să vină cu 3 ore mai devreme înainte de decolare