Furtuni puternice în sudul ţării. O creangă, doborâtă de vânt peste o familie în parcul IOR; vântul a făcut ravagii în Giurgiu

Vântul puternic care a suflat joi după amiază în Capitală a fost la un pas de a provoca o tragedie. În Parcul IOR din Capitală, o creangă s-a prăbuşit peste un copil în cărucior şi părinţii lui. În judeţul Giurgiu, mai mulţi copaci au fost doborâţi de rafalele puternice pe DN 6.

01 iun. 2017, 14:02
Furtuni puternice în sudul ţării. O creangă, doborâtă de vânt peste o familie în parcul IOR; vântul a făcut ravagii în Giurgiu

Ploaia torenţială de joi de după amiază a făcut ravagii în Bucureşti. Străzile au fost cufundate în apă, canalele s-au înfundat iar pasajele au fost pentru o scurtă perioadă de timp, inundate. Un copac înalt de câţiva zeci de metri s-a prăbuşit peste un panou publicitar, blocând în întregime trotuarul.

De asemenea, o creangă uriașă s-a rupt dintr-un arbore și a căzut peste un cuplu care trecea exact în acel moment prin zonă. Cei doi soti isi plimbau bebelusul cu caruciorul si au avut un noroc urias ca respectiva creanga l-a ocolit pe cel mic. Parintii, in schimb, au fost loviti; femeia a suferit leziuni usoare la cap, insa barbatul a fost prins din plin si a cazut secerat la pamant.

Se pare ca a fost lovit foarte rau la spate si torace. Barbatul a fost preluat de un echipaj SMURD si dus la spital.

Pe DN 6, între localităţile Cornetu şi Bragadiru, respectiv în satul Buda din judeţul Ilfov, mai mulţi copaci au căzut pe suprafaţa carosabilă la kilometrul 14 + 200 de metri, pe sensul de mers către municipiul Alexandria, traficul rutier fiind îngreunat. Copacii au căzut pe mai multe fire de energie electric.